Frittata met paddenstoelen en parmezaan

Een frittata, dat wist ik dus niet, dat is een dik soort omelet, blijkbaar. Je bakt die, en daarna zet je ze nog onder de grill om ook de bovenkant te bakken, zodat je echt een eierkoek krijgt. De textuur is daardoor toch iets anders dan die van een gewone omelet.

frittata1

Ik maakte er dus ene uit het boekje ‘Gezond koken in een handomdraai’ van Weight Watchers: snel klaar, en voor de ingewijden: zes propunten.

Voor vier personen: acht eieren, paddenstoelen (het recept zei gedroogde, maar ik heb verse genomen), behoorlijk wat parmezaan, en ik heb er zelf nog een rode paprika, een sjalot en een half rood pepertje aan toegevoegd. Zoals ik al zei: bakken in de pan, en daarna onder de grill tot alles netjes gestold is.

frittata2

Het is geen royale portie, maar in feite toch wel genoeg, zeker als je er, zoals ik, nog behoorlijk wat groene sla bij neemt. En anders neem je wat brood of pasta, waarom niet?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *