Toilet

Elke zomer moet ik zo mijn projectje hebben. In 2010 was dat het herbehangen van de keuken, en vooral ook het zwanger zijn…

Dit jaar is het het gedoe rond de verkavelingswijziging, waar ik dus veel tijd in steek.

Vorig jaar was het het toilet op de tweede verdieping, aan onze kamer. Destijds, toen onze zolder werd ingericht als kantoor voor (toen nog) Netlash, werd er ook ruimte voorzien voor een toilet. Het kamertje werd afgeslagen met gyproc, er lag een OSB vloer, en dat was dat. Het is er al die jaren nooit van gekomen om er effectief ook een toilet te installeren, we hadden er al twee.

Nu vond ik dat het wel eens tijd was om er toch iets aan te doen. Ik liet de loodgieter komen die er de kranen en de afvoer installeerde, en ik begon zelf te knutselen. Er werd een paar kilo plamuur uitgesmeerd, tot ik er genoeg van had. En eigenlijk was het dus niet goed, achteraf gezien: je ziet nog steeds waar de voeg zit, want die is lichtjes verzonken, en hier en daar zijn er nog strepen. En toch heb ik het drie keer geplamuurd en afgeschuurd… Ach ja.

Ik begon te verven, in twee verschillende kleuren, en zag af met de plafondnaad. De deur werd voorzien van een deurstop, een deftig laagje verf, en nieuwe klinken. Ik installeerde een mooi spotje,

toilet2

legde een laminaatvloertje, en liet de loodgieter opnieuw komen om de pot te installeren. En ik zag dat het eigenlijk best nog wel goed was.

Behalve dan de plintjes. Want dat vloertje, dat was de overschot van de laminaat van de grote kamer. Laminaat die intussen niet meer wordt gemaakt, en waar je dus ook geen plintjes meer van vindt. Zeker al niet haakse plintjes van 2 cm op 2 cm, zoals nodig bleek. Ik heb er lang achter gezocht, ging ze al bij een houthandel manueel laten uitzagen, en toen vond ik er plastieken plintjes van hetzelfde kleur als de laminaat. Die heb ik gisteren dan verzaagd en gelijmd (en vastgesteld dat de vloer effectief schuin ligt, zodat dat lijmen niet altijd even goed lukte).

toilet3

Ik heb de WC-rolhouder bevestigd, en daarnet heb ik nog een tekstje (een haiku die op onze trouwuitnodigingen stond) op de muur geschilderd,

toilet1

en een wandsticker aangebracht.

toilet4

En nu, nu vind ik het wel ok. Als ik de strepen in de plamuur maar kan negeren.

Maar bon, oordeelt u vooral zelf. (Ja, ik heb nog ergens voor-foto’s ook, maar ik kan ze zo eventjes niet vinden in de chaos van vorig jaar.)

toilet5

toilet6

6 Antwoorden op “Toilet”

  1. Prachtig!

    Als je tijdens de eerstvolgende schoolvakantie nog een plek zoekt om je op dergelijke manier mee uit te leven: wees welkom! Ik zorg wel voor een voorraad roomijs 😉

  2. Heel mooi! Heb jij zo’n vaste hand om die tekst erop te zetten….denk dat bij mij vooral bibbergeschrift zou worden 😉

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *