Eén antwoord op “366 – 24 juni”

  1. Jong geleerd is oud gedaan zeggen ze dan. ;-)))
    Hmmm… de houding is wel niet helemaal perfect: benen en torso staan redelijkin lijn, de linkerarm wordt weliswaar goed gestrekt maar de rechter wordt te hoog gehouden om de pees ergonomisch aan te trekken… Ik ben altijd eens bereid om les te komen geven. ;-P Heb nog een paar jaar aan competitieboogschieten gedaan in mijn studententijd, vandaar…
    Tip: de trek-hand mag niet hoger komen dan de mond/kin. Het is de bedoeling dat je de rugspieren gebruikt bij het aantrekken, dus moet er een rechte lijn zijn van pijlschacht, hand, gebogen elleboog naar achteren toe. De bovenarm wordt dus min of meer horizontaal verschoven naar achteren bij het aantrekken. Wanneer de pees volledig is aangetrokken kan de kin op de hand rusten en kun je beter mikken.
    Sorry, pedanterik in mij weer aan het woordt…
    Maar toch knap !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.