Café Parti

Geschreven voor en gepubliceerd op Gentblogt.

Afgaande op de vele commentaren die we bij onze vorige bezoeken aan Café Parti kregen, was het stilaan tijd om nog eens terug te gaan. Temeer omdat ik er al verschillende keren ben geweest, en het me eigenlijk nooit tegengevallen is.

Een paar vrijdagen geleden was het stralend weer, en had een vriendin voor ons ‘s middags gereserveerd. Ze had een tafeltje op het terras gevraagd, en prompt het antwoord gekregen dat er enkel tafels buiten waren: het terras is zodanig groot dat de keuken én zaal én terras tegelijk niet aankan.

Café Parti[+]

Dat terras is dan ook de moeite waard: verrassend groot en geluidsarm, met bomen en struiken rondom. De tafeltjes staan dicht op elkaar, en toch heb je niet het gevoel op elkaars lip te zitten.

We werden door een vriendelijke dame naar ons tafeltje gebracht, kregen meteen ook de uitgebreide menukaarten, en de uitleg over de lunch van de dag (€ 15,90). Dat bleek een slaatje te zijn met gerookte zalm te zijn, en als hoofdgerecht gebakken pladijs met basilicumaardappelen en tuinkers. Iets later kwam men onze bestelling opnemen, en quasi onmiddellijk daarop werden de drankjes gebracht, vergezeld door een mandje bruin brood en boter.
Ook het voorgerecht volgde snel: de bediening is duidelijk ingesteld op mensen met een uurtje lunchpauze: snel, efficiënt, en toch met de glimlach.

Intussen genoten we van het zachte briesje door de struiken, waren we blij dat de zon niet volop op ons tafeltje zat, maar moesten we het occasionele blaadje dat in de sla kwam gedwarreld, er wel bij nemen. Met plezier, overigens.

Café Parti[+]Café Parti[+]

Binnen de twintig minuten na aankomst stond ook het hoofdgerecht voor onze neus: een perfect gebakken visje, met een stevige kluit kruidenboter. Het zag er zó lekker uit, dat ik al meteen begonnen was vooraleer ik een foto had genomen. U moet het dan maar stellen met een half ontvelde vis met een hap eruit :-p

Ik heb nog even overwogen om een dessert te nemen, maar heb het toch maar bij een koffie verkeerd (€ 2,70)gehouden. Ook die kwam verrassend snel op tafel, vergezeld van een kommetje met verschillende soorten suiker, en een heerlijk koekje.

Afrekenen deden we aan de kassa: 41,40 euro voor ons twee, met een grote fles water (€ 6,90)en een koffie. Er zijn goedkopere lunchadressen in Gent, dat is waar. Maar er zijn er weinig die zo’n zalig terras hebben vlak bij het station, en waar je uiteindelijk ook zo lekker eet. Ik weet alvast waarom ik er blijf terugkomen.

Café Parti,
Koningin Maria Hendrikaplein 65, 9000 Gent
09/242 32 91
Van dinsdag t.e.m. vrijdag doorlopend open van 11u30 tot 23u.
De keuken is open van 12u tot 14u30 en van 18u tot 22u.
Op zondag open van 11u tot 15u voor een uitgebreide brunch en ‘s avonds enkel à la carte.
Op zaterdag open vanaf 18u.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.