Koe en horens

Poeh, serieus doorgewerkt vandaag, en dat na de fysieke dag van gisteren!

Ik kreeg in de voormiddag namelijk een SMSje van mijn kuisvrouw, dat zij er ging zijn tegen 14.00u, maar dat ze haar zoon ging meebrengen om het hout dat daar al vijf jaar aan ons tuinhuis ligt, te verzagen. Deel één en twee heb ik destijds zelf nog gezaagd, maar dan spreken we over 2005-2006, zoiets.

Ik heb daar een tafelcirkelzaag voor, maar die moet dus op een tafel staan. En dit was de status van die tafel in de garage:

garage1

De ganse garage was trouwens een gigantische puinhoop, dus ik heb mijn vuile kleren aangedaan, en ben in het opruimen geslagen. Noem het gerust uitmesten.

Tegen twee uur was de tafel inderdaad vrij, zodat de zoon (die het ziet als een intense workout) kon beginnen verzagen. Intussen hebben de kuisvrouw en ik de rest van de garage aangepakt, en ook Wolf is komen helpen. We hebben alle hoekjes en kantjes eens uitgekuist, en alles is zelfs geschuurd. Hoe lang het gaat duren is maar de vraag, maar intussen is dit de nieuwe look:

garage3

Ondertussen heb ik ook nogal wat gemultitasked, zodat ik ’s avonds aan een stevige douche toe was, en daarna in de zetel ben geploft.

Maar ik ben zeer tevreden van mijn dag:

– Merels stoel verlaagd: check
– facturen opgesteld: check
– de kartonhuisjes naar beneden gehaald: check
– de garage opgeruimd en gekuist: check
– al het hout (laten) verzagen en stapelen en opruimen: check
– krulwilg (aka. paasboom) planten: check
– nieuw popje kopen voor Merel: check
– boodschappen doen: check
– gras afrijden: check
– nieuwe verlengkabels halen: check

Ondertussen heb ik ook nog de kinderen van eten voorzien en geëntertaind en zo. Gelukkig houdt ook Wolf zich bijzonder graag en veel met zijn zusje bezig:

tuin1

tuin2

tuin3

Het gras afdoen was trouwens ook nog een lastige bevalling: het stond behoorlijk hoog, lag vol met bladeren van de beukenhaag, en halverwege ben ik moeten stoppen omdat de houtzager de kabel nodig had, en ik de andere niet vond. Ik ben dan maar in de late namiddag een nieuwe kabel gaan kopen, zodat ik kon verderdoen.Maar het resultaat is er gelukkig ook naar:

tuinpre

tuinpost

En dan is er de paasboom die vol worteltjes en blaadjes stond, en die ik dan maar geplant heb. Benieuwd of hij zal groeien.

krulwilg

Yup, drukke dag.

2 Antwoorden op “Koe en horens”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *