Carmina Burana

Het is een terugkerend thema bij mij: hoe fijn ik het eigenlijk vind om les te geven in april en mei.

In het vierde jaar geef ik ballingschapsbrieven, en dat doe ik eigenlijk wel graag, en de leerlingen blijkbaar ook.
In het zesde begin ik na de paasvakantie met filosofie, en ook dat is een heel interessant onderwerp, al hangt veel af van de leerlingen zelf en hun inbreng in de discussies.
En in het vijfde jaar zijn dat de Carmina Burana. Eerst lezen we de teksten, en dan laat ik de muziek van Orff horen. En dan ben ik blij dat ik in het muzieklokaal lesgeef, met een zeer goede geluidsinstallatie en akoestisch geïsoleerde muren ^^. Het is altijd fijn om te zien hoe de leerlingen de muziek herkennen, maar hoe ze ook de andere muziek intens beluisteren. Ik laat dan ook altijd even Qntal horen, een gothic EBMgroep die ook teksten uit de Carmina Burana op muziek heeft gezet. Lekker luid, met veel bas.

En telkens opnieuw word ik daar goed gezind van.

Moest nu alleen het weer ook een beetje willen meewerken, ik had een echt lentegevoel.

Eén antwoord op “Carmina Burana”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *