Weight Watchers: het nieuwe boek ‘Gezond Gezin’ + give away!

gezond_gezin_coverEen paar dagen geleden zat er een mailtje in de bus: of ik geen zin had om naar de persvoorstelling te komen van het nieuwe boek van Weight Watchers, zijnde een kookworkshop bij Electrolux in Brussel?

Mja, dat moesten ze me eigenlijk geen twee keer vragen: ik ben 100% de doelgroep van dit boek, dacht ik zo. Het is gericht op moeders (of vaders) die ook hun kinderen een gezonde levensstijl willen meegeven, zodat ze eigenlijk nooit hoeven te beginnen met Weight Watchers later, maar die tegelijk ook weinig tijd hebben om te koken wegens net dat gezin en een job en zo.

Ik in de gietende regen naar Brussel dus. Gelukkig waren er drankjes en hapjes (rauwe groenten met dipsaus, of wat had u gedacht) voorzien. Het hoofd van Weight Watchers Benelux, Jeanine Lemmens, deed een introductie over het nieuwe boek ‘Gezond Gezin’, stelde even de kinderarts en kinderdiëtiste voor die hadden meegewerkt, en legde de pijlers uit van een gezond gezin. Eigenlijk draait het daarbij rond vijf dingen die je in je achterhoofd moet houden als je succes wil:

– gezonde voeding is fun. Het hoeft echt niet smakeloos of kleurloos te zijn, wel integendeel. Het boek bevat een massa nieuwe recepten die doorgaans vlug klaar zijn, en waarvan je er ook een aantal met de kinderen zelf kan klaarmaken.

– snoepen mag. ’t Zal wel zijn! Uiteraard moet je het beperken, maar als je snoep volledig gaat verbieden, wordt het een verboden vrucht waar ze dan in het geniep van willen proeven. En als wij als volwassene het al zo moeilijk hebben om pakweg chocolade te laten liggen, hoe moet een kind dat dan niet aanvoelen?

– beperk de tijd die ze voor televisie en computer (alle schermen eigenlijk) hangen. Je krijgt alternatieven aangereikt, maar het boek stelt ook dat je uiteraard op weerstand zal botsen. Voer nieuwe maatregelen stap voor stap in, nooit alles tegelijk.

– beweeg meer. Samen met de kinderen of alleen, maar geef ze wel het goeie voorbeeld. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, niet om op een stoel te zitten.

– iedereen doet mee. Leg maar eens uit aan een tiener dat hij geen cola meer krijgt, als papa bij het avondeten zich toch cola inschenkt. Of dat hij minder tv mag kijken, als je er zelf het ganse weekend voor hangt. Wees consequent, en doe gewoon mee.

Eigenlijk staat het nieuwe boek vol met recepten en tips voor zowel jonge kinderen als al iets oudere kinderen. Snelle recepten, recepten voor een uitgebreide zondagslunch, voor de brooddoos, voor op vrijdagavond, voor de feesten, voor nagerechten…  Allemaal netjes uitgelegd, met de propoints vermeld (uiteraard) en met veel foto’s. Je kan gerust hier een paar pagina’s doorbladeren, mocht je even willen inkijken.

Daarna legde een echte Brusselse chef – dat taaltje! – ons twee gerechten uit, een voorgerecht met tongfilets in papillot (dat we zelf niet meer moesten klaarmaken, enkel nog opeten) en een hoofdgerecht van kalkoenlapjes met vulling van shii take en spekjes, met verse pasta.

WW1

Dat moesten we wél per twee klaarmaken, maar daar hebben we ons ook nog serieus mee geamuseerd!

WW2

WW3

Als afsluiter – desserts, daar doen ze blijkbaar niet aan – kregen we elk nog het bewuste boek mee naar huis. Ik heb het ondertussen al stevig doorbladerd, en ik ben fan. Niet alleen van alle tips die erin staan (ik heb er gisteren al meteen eentje ingevoerd), maar vooral van de recepten. Ik ga de jongens zelf laten kiezen wat we zaterdag eten, en ze mogen gerust meehelpen.

Als ik het al niet had, ik kocht het boek zeker. En daarom is het volgende ook goed nieuws voor jullie: ik mag een exemplaartje weggeven!

Al wat je moet doen, is voor 1 mei (ik ga de jongens een naam laten trekken op die eerste mei, vandaar) een berichtje achterlaten in de comments. De gelukkige krijgt het boek dan thuisgestuurd door de mensen van Weight Watchers. Als dat niet mooi is, want in de boekhandel kost het boek 29,90 euro. Op cursus kan je het voorlopig krijgen voor 19.90 euro, dacht ik.

Succes ermee!

67 Antwoorden op “Weight Watchers: het nieuwe boek ‘Gezond Gezin’ + give away!”

  1. Ondertussen (na 3 weken) 4 kg afgevallen! Een leuk boek voor het ganse gezin – ik sta al te trappelen om deze heerlijke receptjes te maken voor mijn gezin.

  2. Ben zelf al 3 jaar bezig met ww, met ups en down. In de vakanties als de kinderen er zijn loopt het dikwijls verkeerd, daarom heb ik interesse in dit boek. Groetjes

  3. Ik begin volgende maand met weight watchers en dit boek zou ik zoooo graag hebben! Zou nog eens een extra stimulans zijn!

  4. ik ben nu al 42 kilo lichter dank zij de kookboeken van de wheigt watchers dus die zooi ik ook willen

  5. HO waarschijnlijk te laat zeker, maar goed bij deze toch nog een poging.
    Alleszins goed bezig en een hele fijne blog!

    Groetjes Nahtalie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *