Lijstje van de mooiste plekken

Links en rechts had ik dit lijstje al zien opduiken: de 100 mooiste plekken op aarde, volgens Weekend Knack althans. Ik ben het er niet altijd mee eens, de baai van Kotor bijvoorbeeld in Montenegro is ook adembenemend, en ik vind dat Gent ook wel iets waard is. Maar bon, ik ben eens door de foto’s gegaan (jammer genoeg bestaat er geen lijst in tekstvorm) en heb opgelijst waar ik al geweest ben.

15. Abu Simbel in Egypte
35. Venetië in Italië
38. Vaticaanstad, Italië
44. Colosseum in Rome
51. De fresco’s in de Sixtijnse kapel in Vaticaanstad
53. De Duomo en de Ponte Vecchio in Firenze
54. De Acropolis en het Parthenon in Athene
56. Versailles bij Parijs
57. De Big Ben en de Houses of Parliament in Londen
59. Mont Saint Michel in Normandië, Frankrijk
62. De Nijl tussen Luxor en Aswan in Egypte
63. Eiffeltoren in Parijs
67. Louvre Museum in Parijs
73. De kathedraal van Reims
77. De tempel van Karnak in Egypte
78. Het Vrijheidsbeeld in New York
81. Het oude centrum van Praag, Tsjechië

Zeventien van de honderd, het kon slechter. Maar ik weet in elk geval al waar ik nog naar op zoek ga, hier in Europa.

3 Antwoorden op “Lijstje van de mooiste plekken”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *