Drie soorten paddenstoelen, met kip en pasta

Man man man, dat was lekker vanmiddag! En dus wil ik mijn geïmproviseerde recept met plezier met u delen.

paddenstoelen

Boodschappenlijstje (voor vier personen):

drie soorten paddenstoelen, in mijn geval de meest courante, zijnde gewone champignons, oesterzwammen en cantharellen,. Van elks een half bakje, dus zo’n 200 gr.
– 400 gr. kipfilet
– 100 gr. magere spekblokjes
– één ajuin
– 50 ml. ultra lichte room (ik neem die van Campina 4%)
– tijm, oregano, rozemarijn, peper en zout

Hoe doe je het?

snij de ajuin en de paddenstoelen in stukjes
– gooi de spekjes in een hete diepe tefalpan, en gooi er na een minuutje of zo de in blokjes gesneden kip bij. Zo heb je geen extra vet nodig. Bak lichtbruin.
– Kieper er de verschillende soorten paddenstoelen met de ajuin bij, en roer goed om. Laat een minuutje of tien rustig bakken, eventueel met een deksel erop.
– kruid naar smaak.
– werk af met de room, laat nog eventjes doorkoken, en dien op met pasta.

Smakelijk!

(zie www.dieet-volgen.be voor de Weight Watchers propunten erbij)

Eén antwoord op “Drie soorten paddenstoelen, met kip en pasta”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *