Uitstap

Vandaag heb ik een fijne, fijne klasuitstap gehad. Ik had de eer om met onze vijfdes mee te gaan naar Brussel, naar het federale parlement, en in de namiddag naar het Magrittemuseum. Ik had geen van beide al gezien, en wilde ze dus echt wel eens meemaken.

Het parlement, wel, da’s toch eens een belevenis. Je krijgt kort de werking van onze parlementaire democratie uitgelegd, een rondleiding doorheen het gebouw, en een schets van de geschiedenis die erbij hoort. Echt wel interessant.

parlement1

Ook de leerlingen deden hun best om te luisteren, op te letten en vragen te stellen, al werden die door de ietwat saaie gids vaak vakkundig genegeerd.

parlement3

Het doet toch wel iets, zo op de banken van zowel senaat als parlement te zitten, zeker als je dan de namen herkent van degenen die ons na quasi 500 dagen nog altijd niet van een regering hebben voorzien.

parlement2

In het Magrittemuseum mochten helaas geen foto’s genomen worden, vooral omwille van copyrightredenen, blijkbaar.
Ik moet toegeven, ik vond het machtig interessant. En ik was zeer trots op mijn leerlingen, die zich al bij al zeer aangenaam hebben gedragen, effectief zeer aandachtig waren, en mooie discussies over de werken hebben gevoerd. En ook een duidelijke, onderbouwde voorkeur voor bepaalde kunstwerken uitspraken.

Mooie dag gehad, echt wel een mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *