Kippen, eenden, struisvogels en nog een ganse vogelhoop.

Ik heb mezelf weer wat aangedaan vandaag!

Ik ben dit jaar op woensdagvoormiddag vrij, en ik had dat ook tegen Kobes juf gezegd. Toen zij nu het plan opvatte om in Kluizen naar een watervogelkwekerij te gaan, was ik bereid om een aantal kleuters te voeren. Ha ja, want met die maximumfactuur is er geen geld meer voor busvervoer.

Mijn logeetje, Bo, mocht ook mee, want ik kon die moeilijk aan een haakje hangen. En dus stond ik om half negen met een glunderende Bo en Kobe aan school, laadde ik nog twee extra kleuters in, en reed naar die kwekerij. Man, ik heb nog nooit zoveel, en nog nooit zo rare vogels gezien. Kippen in alle maten, kleuren en pluimage, en dat mag je letterlijk nemen. Bizarre beesten zeg! Maar ook de meest gekke eenden en andere gevederde soorten, en ook wollige geiten, rare schapen, kangoeroes…

De kinderen vonden het wel leuk en interessant… voor eventjes. En werden daarna eigenlijk alleen maar vervelend. Respect voor kleuterjuffen en hun oeverloze geduld! Ze zeggen wel hetzelfde over mij, maar geef me toch maar een klas van 25 puberende zestienjarige any time, ik steek die in mijn binnenzak!

Rond elf uur was ik thuis, en heb ik me een stevige koffie gemaakt. Die had ik wel verdiend, vond ik. Ugh!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.