Vakantietip

kalender

Dit is iets wat we bij mijn ouders al deden, zeker toen we allemaal pubers waren en dus een heel eigen agenda hadden: de vakantiekalender. Je neemt een groot stuk papier (inpakpapier in dit geval), en schrijft daar alle dagen van de vakantie op. Toen we wat groter werden, werd het één kolom over de hele breedte, want anders kon ons ma er niet meer aan uit: wie kwam er eten wanneer, wie was er op welk moment thuis, en wie nam er welk vriendje mee? Dat hing dan op de keukendeur, en voorkwam een hele hoop misverstanden. Mijn pa kan fantastisch tekenen, en tekende er dan de gekste onnozeliteiten bij. Ik probeer het wel, maar kan eigenlijk niet tekenen…

Ieder heeft zijn eigen kleur, en vult zijn activiteiten in. Op die manier kan je in één oogopslag de hele vakantie zien, en da’s toch nog altijd makkelijker dan om het even welke digitale agenda.

De onze zijn nog klein natuurlijk, maar toch… Wolf gaat op scoutskamp, Kobe niet, en er komen al eens vriendjes spelen. Vooral Wolf heeft er al veel aan: dan ziet hij wanneer hij thuis is, en wanneer hij vertrekt.

Succes ermee!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.