Brunch in het Korenhuis

Deze post is origineel geschreven voor Gentblogt en hier te vinden.

Restaurant Korenhuis, het restaurant op de Korenlei dat bij het Mariott Hotel hoort, begint op zondag met een nieuwe formule: een uitgebreide brunch.

Als redactielid van Gentblogt mocht ook ik even een kijkje gaan nemen, en dat sloeg ik uiteraard niet af.

Zondag tien mei schoven wij dus met het ganse gezin de voeten onder tafel in het restaurant. Hoewel het amper elf uur was, was de zon al serieus warmte aan het geven, en stonden ook de terrastafels buiten. Het was zeer verleidelijk om daar op de Korenlei, met prachtig zicht op de Graslei en de Michielsbrug, te gaan zitten, maar met een baby weet je wel beter, en blijf je binnen.

De zaal is niet bijzonder groot, maar wel zeer aangenaam ingericht: aardetinten, en veel licht.

brunch[+] brunch[+]

Meteen kwam de dienster vragen wat we wilden drinken,

en werd ons een glas cava aangeboden. Alcohol hoeft voor mij niet, ik verkoos een koffie, maar Bart kon vaststellen dat de bubbels van goeie kwaliteit waren. De jongens kregen versgeperst fruitsap, en meteen verscheen er ook een fles water op tafel.

Het buffet was zeer de moeite: niet een veredeld lunchbuffet zoals vaak bij een brunch, maar wel degelijk zowel ontbijt als lunch. Er waren alle mogelijke soorten brood en kleine koffiekoekjes, eitjes, roerei met spek, vers fruit, yoghurt, en al het typische ontbijtbeleg. Daarnaast was er ook een uitgebreid koud buffet met vlees- en veel vissoorten, groenten, quiches en dergelijke meer; tomaat-garnaal, sushi, pastasalade, gandaham, kazen: je kon het allemaal naar believen opscheppen.

brunch[+] brunch[+]

Daarnaast stond er op tafel ook een kleine warme kaart: allemaal eenvoudige gerechten, die op verzoek na tien minuten op je bord konden liggen: quiche volgens marktaanvoer, omelet naar keuze, kruidige balletjes in tomatensaus, pasta met zeevruchten en vadouvancurry, wok met seizoensgroenten en eendenborst.

Omdat wij – helaas, een mens kiest zelf zijn data niet – daarna nog naar het verjaardagsfeestje van Marie-Julie moesten met lunch, hielden wij het op een stevig ontbijt, zonder de warme gerechten.

Alleen… er stond ook nog een dessertbuffet: crème brûlée, javanais, panna cotta, chocolademousse, bavarois, en vooral ook een chocoladefontein. Ik kan je verzekeren: het is verwonderlijk hoeveel fruit met chocolade een driejarige naar binnen kan spelen als hij al een paar koffiekoeken binnen heeft :-p

Ook de bediening was zeer vriendelijk, en absoluut niet opdringerig. Het enige minpuntje is misschien dat er niet echt veel vegetarische gerechten zijn. Het ontbijt is geen enkel probleem, maar voor de warme gerechten en de dingen die meer bij de lunch aanleunen, zijn er niet echt veel opties.

Je betaalt 32 euro per persoon, een glas cava en water inbegrepen, en dat is echt niet overdreven, aangezien je er ruim mee gegeten hebt. Kinderen onder de twaalf jaar betalen 16 euro.

We zaten er nog aan tafel, toen we het al meteen afspraken: deze zomer doen we dit nog eens opnieuw. Op eigen kosten, en met de glimlach betaald.

brunch

Het Korenhuis
Korenlei 10, 9000 Gent
Brunch elke zondag tussen elf en drie.
09/269.44.77
Reserveren gewenst.
www.korenhuis.be

Eén antwoord op “Brunch in het Korenhuis”

  1. Pingback: Witch » Brunch

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.