Koor (+ concert)

Jawel, na bijna een jaar heb ik vandaag de stap gezet: ik ga opnieuw naar het koor! Ik heb het zo vreselijk hard gemist, blijkbaar heb ik er echt nood aan me ergens in te kunnen uiten, of het nu zingen, dansen of toneel is. Voor alles heb ik helaas geen tijd, en dan hou ik het op zingen. In een koor, wel te verstaan, of mijn stem zou het niet lang uithouden.

Ik had eigenlijk al eerder kunnen instappen, maar ze waren volop bezig met de halve finale van Het Koor van het Jaar, en daar kon ik toch niet aan meedoen. Merel kan me, door de borstvoeding, nog niet zo lang missen. En dan was het onzin om mee te gaan repeteren, want dan zou de geluidsbalans anders geklonken hebben dan op podium, en dat was ook weer niet de bedoeling.

Maar bon, gisteren dus weer de eerste repetitie. Mijn ademhaling is nog totaal knudde, en mijn van-het-blad-leestechnieken kunnen ook weer een opfrisbeurt gebruiken, maar verder ging het behoorlijk goed. Ik ben, wegens de klankkleur, noodgedwongen verhuisd van tenor naar alt, en gisteren beviel me dat wel. Mijn stem bleek het wel aan te kunnen. Hopelijk blijft het zo, en anders ga ik maar weer eens opnieuw naar de logopedist, eens luisteren wat hij zegt.

Volgende week is er meteen concert. Jawel. Het Requiem van Fauré door een ander koor, en dan de Gloria van Vivaldi, die ik nog rats van buiten ken van vroeger. Als tenor dan wel, dus ik mag nog een keertje tenoren. Iedereen is meer dan van harte welkom, het zal de moeite zijn. En een ideaal uur om daarna lekker op restaurant te gaan of uitgebreid te gaan aperitieven. Komen dus, alle info staat op de affiche.

screenshot.253

Eén antwoord op “Koor (+ concert)”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.