Artichaud

Gisteren zijn we voor de verjaardag van Barts nonkel uitgebreid gaan eten in de Artichaud in Kruishoutem. We waren er al eerder geweest, en dit was slechts een bevestiging: het is er goed!

Het eten is prijs/kwaliteit dik in orde: zeer verzorgd, knap gepresenteerd, typisch Franse keuken maar met een moderne twist, en een mooi decor. Voor de kinderen werd er een aangepast menuutje voorzien, maar even attent als bij ons, dus ook knabbeltjes bij het aperitief en al. En er is een speeltuintje buiten, wat ook mooi meegenomen is bij een uitgebreid diner.

Aperitief Cava met degustatiebordje (een heerlijk alcoholvrij alternatief voor mij)
~
Zalmforel, risotto met rode biet, chips van granny smith
~
Soepje van knolselder met gerookte paling
~
Gegrilde varkensmedaillon met boerenkool, aardappelmat en saus van graanmosterd (op vraag van de schoonmoeder veranderd naar rundsvlees)
~
Citroentaart met gekristalliseerde viooltjes (werd een dessertbord, met créme brûlée, iets met een creme op gekruimelde speculoos, stukje bavarois, cuberdonijs, en nog een paar dingen)
~
Koffie met versnaperingen

Yup.

Als je in Kruishoutem dus deftig wil gaan eten en het moet niet altijd het Hof van Cleve zijn, dan is de Artichaud een aangenaam alternatief. Toch wel. Voor nét iets minder geld.

Eén antwoord op “Artichaud”

  1. Pingback: Witch » Artichaud

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *