Politie

Vorige week, toen ik eventjes naar de solden was, stond ik blijkbaar op een plaats waar dat absoluut niet mag. Ik was me van geen kwaad bewust, er staan daar altijd mensen, en ik was gewoon aangeschoven in de rij geparkeerden. Pas toen ik de boete zag, zag ik ook een eindje verderop in de bocht het verkeersbord staan. Stom natuurlijk.

De volgende dag kreeg ik telefoon van de politie: of ik even wilde langskomen op het bureau voor verhoor, want mijn auto was niet gekeurd. Euhm, ja zeker? Van die keuring, daar ben ik me terdege bewust van: in de verbouwing ben ik mijn gelijkvormigheidsattest kwijtgespeeld, en zonder dat papier keuren ze niet.

Deze morgen stond ik dus netjes om 9.00u op Ekkergem, en bleek mijn afspraak onverwacht het verkeer gaan regelen zijn. Tegen half tien kwam hij erdoor: een bijzonder vriendelijke gast, die mijn verhoor noteerde, me een attest van verlies van papieren gaf, en meteen ook probeerde uit te zoeken hoe de fout op Barts nieuwe rijbewijs kon rechtgezet worden.

Ik hoop alleen dat de boete evenzeer meevalt als het verhoor. Het zijn in elk geval dure beha’s geworden…

Eén antwoord op “Politie”

  1. Pingback: Witch » Keuring

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.