Confituur Quick & Fruity

Zoals Michel een tijdje geleden al blogde, en ook Dominiek al vertelde, kreeg ook ik van Talking Heads de vraag of ik soms zin had om een nieuw product van Tiense Suiker uit te proberen, en erover te bloggen.

Tuurlijk da! Als ik dan maar ongezouten mijn mening mag geven, goed of slecht.

Een aantal dagen geleden kreeg ik dus een pakje bezorgd, waarin netjes drie pakjes Quick & Fruity zaten, en drie schattige confituurpotjes. En een beetje uitleg.

confituurdoos

Deze nieuwe manier om confituur te maken is poepsimpel, blijkbaar. Al wat je nodig hebt, is een zakje Quick & Fruity, 250 gr. fruit naar keuze, een mixer, en een potje.

Ik geef toe, enige scepsis was mij niet vreemd.

confituuringred

Goed ja, dan maar eens uitproberen zeker? Ik heb netjes 250 gr. aardbeien in stukjes gesneden in een kom,

aardbeien,

daar dan zo’n zakje bijgekapt, en er de mixer ingezet. Ik wilde het eerst eens koud uitproberen, dus heb ik het niet in de microgolf gezet, zoals ze aanraden als je iets steviger confituur wilt.

Na een uurtje in de koelkast heb ik ze eens uitgeprobeerd: een vrij lopende, maar net niet té lopende gladde confituur met – en nee, ik zeg dat niet omdat ze dat zo willen – gigantisch veel smaak. Effectief. Je verliest blijkbaar veel smaak bij het koken, en aangezien dat hier niet nodig is, krijg je perfect de smaak van verse aardbeien. Knap!

confituurklaar

Ik ga het de volgende keer eens proberen met 200 gr gemixte aardbeien, en 50 gr in kleine stukjes. Dan is wellicht de confituur wat steviger, en heb ik de stukjes die ik zo fijn vind. Benieuwd of dat werkt.

Ik heb ook mijn ma, notoir confituurmaakster, laten proeven, en ook die was zó verrast dat ik ze meteen maar een zakje heb meegegeven om uit te proberen thuis.

En ja, ik ga dat nog in huis halen. Een pot schitterende confituur op amper 5 minuten: prachtig toch?

2 Antwoorden op “Confituur Quick & Fruity”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.