Vakantie

De kogel is door de kerk, we hebben een vakantie geboekt voor deze zomer. We gaan met de kinderen per auto naar de Bourgognestreek, vlakbij Autun, meer bepaald. Het is een dikke vijf uur rijden, en als we ’s morgens aanzetten en voldoende stoppen, moet dat met onze twee wagenzieke woelmuizen wel te doen zijn.

(Ja, de streek van Carcassonne lijkt me prachtig, maar tien uur rijden is me van het goede teveel.)

We hebben het adres gevonden via via, en die waren in elk geval bijzonder tevreden, ik ben dus benieuwd. Niet onbelangrijk is het feit dat de gastheren Nederlanders zijn: zo kunnen de kinderen ook communiceren zonder ons. Het ziet er op de website in elk geval ok uit.

Ik kijk er al naar uit: een weekje zalig niksdoen en genieten van elkaar en de kinderen.

7 Antwoorden op “Vakantie”

  1. Heh, ben ook altijd wagenziek geweest (nog steeds eigenlijk). Mijn moeder loste dat op door mij te verbieden te lezen of naar plaatjes te kijken in de auto. Zet leuke muziek op, of een leuk luisterboek (Peter en de Wolf misschien ? Heb een goeie versie met Kerstmis nog op de kop kunnen tikken in de Standaard Boekhandel voor mijn nichtje…). Je kunt ook spelletjes spelen waarbij de kleintjes donders goed moeten uitkijken om dingen te spotten, zoals bepaalde merken van auto’s, of bepaalde kleurenkombinaties.
    Alles wat maar de aandacht af kan leiden van “in de auto zitten”.

    (Wat bij mij echt hielp maar voor jullie geen optie is, is dat de sigarettenrook van mijn moeder mij enorm hielp. Raar, maar waar.)

  2. We hebben al 2 keer Château de l’Epervière (Zuid-Bourgondië, tussen Beaune en Mâcon) aangedaan (http://www.domaine-eperviere.com/index.php/nl/), met Eurocamp en nog iets.

    Zeer leuke streek om te fietsen, ’t is er plat. Met de kinderen 1 kasteel met tuin bezocht: Château de Cormatin. Daguitstap naar Lac de Laives (de lokale Blaarmeersen, beetje groter)
    Een bezoek aan Cluny is ook leuk, voor de kleintjes vooral omwille van de stoeterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *