Eigen kweek twee.

Als we dan toch over bloemen bezig zijn… Ik heb altijd veel planten in huis. Ik ben daar gek van, en tot mijn grote verbazing doen de meeste dat ook nog vrij goed. In de winter, of als ze uitgebloeid zijn, vliegen de planten voor het venster in de onverwarmde gang. Ze staan daar allemaal samen lelijk te wezen, en krijgen af en toe eens water. Blijkbaar is dat voor orchideeën en amarylissen en zo wel de juiste werkwijze, want om de zoveel tijd gaat er weer eens iets bloeien. Heerlijk! Momenteel komt alles zowat te samen, zeker als je dan nog de prachtige bloemen in de tuin meerekent.

amaryllis1

Deze staat op de piano prachtig te wezen, en Bart foetert erop omdat hij in de weg zou staan. Staat zo’n knappe bloem ooit in de weg??

amaryllis2

Deze twee zijn nog volop aan het open komen, en staan voorlopig nog in de keuken. Ze komen nog wel naar de woonkamer 🙂

vetplant

Dit vetplantje (sla me dood als ik de naam kan komen, ik zou het nochtans genoeg zeggen) staat al een paar weken op de kachel mooi te wezen.

blauweregen

En dit is dan weer het zicht uit het raam, tijdens de regenbuien door.

4 Antwoorden op “Eigen kweek twee.”

  1. Bladcactus. Ik kreeg er 20 jaar geleden ene van mijn (toen) 85-jarige buurvrouw, en het plantje bloeit nog elk jaar weer.

    Touwens: nog een dikke proficiat met kweek 3!
    Hopelijk ben je vlug van de misselijkheid vanaf.

  2. ik vroeg me af waar u het bonsaiboompje bij het keukenraam vandaan haalde. ik wil er al lang eentje, op een boekenplank : ).

  3. @Hannah: gewoon, in de Brico of den Ikea of zo, dat zijn geen dure boompjes, maar je moet ze echt wel veel licht en water geven, of ze halen het niet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *