Klaslokaal

Bij ons op school hebben de leerkrachten, in de mate van het mogelijke, een eigen lokaal. De leerlingen verhuizen elk lesuur. Er zijn pro’s en contra’s, maar op deze manier kan je wel je lokaal inrichten naar je vak, en een hoop didactisch materiaal verzamelen.

Ik deel mijn lokaal met muziek. Daar heb ik geen probleem mee: mijn collega geeft 7 uur les bij ons op school, en voor de rest zit ik daar. Het lesrooster is er ook zoveel mogelijk op afgestemd dat we elkaar afwisselen, en het lokaal maximaal benut wordt door ons beiden. Ik heb massa’s kaarten van de oudheid aan de muren hangen, afbeeldingen en posters van mythologische figuren, en borden met verwante woorden. De muren zijn bruin, omdat ze behangen zijn met akoestische isolatie in de vorm van speciale houten latjes. Dat geeft het geheel een warme, zij het beetje donkere indruk. Alleen in de late namiddag zit de zon er binnen, wat ervoor zorgt dat het lokaal in de zomer heerlijk koel blijft. In de winter zit het dan weer als eerste op het verwarmingscircuit, dus ook in de winter is het er aangenaam toeven. Ik heb ook onlangs mijn oude witte gordijnen uit mijn living opgehangen, en het heeft wel iets.

De grootste troef is echter de knappe muziekinstallatie, gekoppeld aan een recente computer met behoorlijk snelle internetverbinding, en een kick-ass beamer. Ideaal om naar filmfragmenten te kijken: goed beeld, schitterend geluid (nog net niet surround).

Yup, ik zit graag in mijn lokaal. Dat realiseerde ik me daarstraks, toen ik moest wachten tot mijn klassen aan de beurt waren bij de klassenraad. Ik had de livestream van StuBru opgezet, was een beetje aan het prullen op de computer, en genoot intussen van de zon.

Ik heb dan maar wat foto’s genomen. Ze zijn wat donker, omdat het tegenlicht was, maar net dat geeft wel de sfeer weer. Ik heb ook niet speciaal iets geschikt of opgeruimd, daar had ik dan weer geen zin in :-p Maar het geeft wel een beeld van de omgeving waar ik mijn werkuren doorbreng. Kon erger, nee?

klas4

klas3

klas1

klas2

3 Antwoorden op “Klaslokaal”

 1. hallo,
  ik zie hier net de foto’s van dit klaslokaal
  wij zijn op zoek naar een klaslokaal voor een fotoshooting
  zou je me even jouw email adres kunnen bezorgen via info@unclebob.be ?
  bedankt,
  groeten,
  johan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.