Boek

Een tijdje geleden, op Barcamp meer bepaald, stak Karen een idee in mijn hoofd.

Een boek vol Griekse mythen en sagen, maar dan wel verteld naar kinderen toe.

Wat denk je: zou daar interesse voor zijn, en een markt voor bestaan? Of bestaat dat al? Ik ken er in elk geval geen.

6 Antwoorden op “Boek”

 1. Ik kende op de lagere school zo’n boek helemaal van buiten — Griekse Mythen en Sagen. Een groot boek met zachte kaft, een Griekse vaas op een blauwe achtergrond. Standaard Uitgeverij, in een reeks waar ik ook Egyptische teksten in had.

  Ik dácht dat het Onno Damsté was, maar de internets zeggen me dat het wellicht Gustav Schwab was, en dat ik Onno Damsté van zijn navertelde Ilias en de Odyssee ken.

 2. Er bestaat een boek “De honden van Aktaioon” van Anthony Horowitz over Griekse mythen. Ik las als kind zijn boeken enorm graag.

 3. Anthony Horowitz, De honden van Aktaioon (Griekse mythen), Clavis, ISBN 978 90 5016 329 3, € 16,95

  Google ook eens op “griekse+sagen+kinderen”

 4. Ik dacht dat er onlangs een kinderboek over de Odyssee verschenen was. Van Michael De Cock, geloof ik.
  Snel even opgezocht: “De lange weg naar huis, het verhaal van Odysseus” door Michael De Cock, met illustraties van Gerda Dendooven.

 5. @Michel: ik heb indertijd de Griekse mythen sagen van Gustav Schwab van voren naar achteren en van achteren naar voren meermaals uitgelezen, maar dat was wel een andere versie (pocketuitgave, met een bruin/beige kaft, met Griekse figuren op)

  Enkele jaren geleden kocht ik een boek over Griekse mythen en sagen van Imme Dros voor mijn zoon. Ik vermoed dat het een uitgave voor jongeren was, maar heb geen idee van de doelleeftijd (eerlijkheidshalve moet ik ook zeggen dat ik het nooit gelezen heb, een nadeel van dingen voor pubers te kopen)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *