Nummer 32: de uitleg

Een tijd geleden werden we gecontacteerd door een vriendin: haar moeder woont in Oostende en gaat een appartement beginnen verhuren. Volledig design ingericht, met alles erop en eraan. Of we zin hadden om ginder een weekendje te verblijven, feedback te geven over wat nog beter kon en wat nu al prima was, en eventueel er ook een beetje ruchtbaarheid aan te geven.

Bart en ik twijfelden geen moment, en stemden toe, en dus reden we op nieuwjaarsdag richting Oostende.

Lieve, de gastvrouw, legde me bij aankomst uit hoe de vork in de steel zat. Ze had altijd als interieurarchitecte meegewerkt in de zaak van haar man, maar nu waren ze gescheiden, en na je vijftigste is het niet evident om nog een job te vinden. Ze heeft een prachtig groot huis op twee straten van de zeedijk in Mariakerke, met al meteen een ingewerkt appartement, dat ze altijd gebruikten als er vrienden of grootouders of zo kwamen logeren. Dus, waarom zou ze dat nu niet verhuren? Er komen nog wat verbouwingen om het groter te maken, en een aparte voordeur. Een andere grote kamer op het gelijkvloers wordt dan meteen ook omgebouwd tot studio, en eventueel kan ook de rest van het huis verhuurd worden voor een groter gezin of vriendengroep.

Hier kan je een filmpje zien dat ik gemaakt heb.

Ik moet zeggen, ik was onder de indruk. Ruim, met een grote makkelijke designzetel, een prachtige, ingerichte open keuken met een ingebouwd espressomachien waar ik jaloers op ben, en echt alles erop en eraan. De badkamer is wat klein, met enkel een (uitgebreide uitgebouwde) douche en een lavabo, maar gerieflijk, er is een open dressing, en een ruime slaapkamer. De kinderen kregen een aparte tweede slaapkamer, aan de andere kant van de hal. Daar was Lieve wat bezorgd over: zouden ze zich niet wat afgesloten voelen? Heh, dan kent ze ons twee mormels nog niet: die vonden dat net fijn! Wij trouwens ook: net daardoor konden we rustig in de woonkamer lawaai maken en tv kijken, zonder dat we hen stoorden.

’s Morgens stond er netjes een groot ontbijt op een dienblad in de gang te wachten. Versgebakken brood, een verse gesneden ananas, appelsienen om zelf te persen, nesquik voor de kinderen, kleine doosjes cornflakes, kaas… Dik in orde, en uiteraard bijzonder gemakkelijk šŸ™‚

En dat vond ik nu net het grote voordeel aan deze formule: je zit tussen appartement, bed-and-breakfastĀ  en hotel in. Elk gezin met kinderen zal beamen dat een hotel met (kleine) kinderen niet vanzelfsprekend is. Als ze bij jou op de kamer moeten slapen, dan zit je zelf ook al vanaf een uur of acht gebonden. Je kan geen tv kijken want dat maakt lawaai, en soms is zelfs een leeslampje al te veel. Fijn hoor. En kinderen zijn meestal ook geen vragende partij om ’s avonds uitgebreid te eten. Die van ons hebben ’s avonds het liefst van al gewoon een boterham met beleg, maar vind dat maar eens! Op hotel heb je nl geen borden, messen en dergelijke, en in een broodjeszaak kan je ook geen gewoon brood krijgen.

Een appartement heeft dan ook weer nadelen: je komt toe in een koude kamer, waar je mag beginnen met de ijskast aan te zetten, de verwarming op maximum te draaien, de bedden opmaken, handdoeken uitpakken, boodschappen doen of massa’s drinken en zo uit je auto te sleuren… En vooral, als je weggaat mag je alles weer beginnen mee te nemen.

Dit zat echt tussenin: de ruimte van een appartement, maar meteen lekker warm, een koelkast vol met drank (waar je uiteraard voor moet betalen als je er iets van neemt, maar waartoe je absoluut niet verplicht bent), opgemaakte bedden, handdoeken die klaarliggen… Ook het ontbijt ’s morgens is zalig: je kan heerlijk rustig zitten wakker worden in je pyama met een espressootje, terwijl de kinderen tv kijken of zo, en je hoeft je kot nog niet uit om brood te halen. Mmmm.

Yup, wij zijn fan, en dat is niet omdat we er gratis mochten logeren. Voor mensen met relatief jonge kinderen is dit gewoon ideaal, en wat mij betreft een gat in de markt voor luxepaardjes zoals wij: het gemak van een appartement, de luxe van een hotel.

Bart en ik zijn geen zeemensen, maar ik weet wel zeker dat ik daar nog terugga met de kinderen. Tegen betaling, uiteraard, maar dat vinden we niet erg voor het gebodene. (Er is ook een tuin en een jacuzzi en zo, maar dat vonden we een beetje te koud in de sneeuw :-p )

Ik zou zeggen: ga even kijken op de website, en doe Lieve de groeten van ons als je gaat!

4 Antwoorden op “Nummer 32: de uitleg”

  1. Ik had de website al bekeken en ik ga wel ongelooflijk graag naar zee, maar net zoals de meeste dingen die verhuurd worden is dit dus (weer) geen optie voor mensen met meerdere kinderen. Jammer, want het lijkt mij ook een zeer goede formule šŸ™ De andere bedenking die ik mij maak bij zo’n appartement: het is allemaal zo mooi en design en ‘af’: ben je niet bang als je er met kinderen bent, dat ze iets zullen breken/beschadigen? Ik heb de indruk dat ik er constant op de tippen van mijn tenen zou moeten lopen met de schrik dat Ć©Ć©n van de kinderen een ongelukje heeft, zelfs al heb ik kinderen die door de band rustig genoeg zijn.

  2. San: er is een appartement voor 6-8 personen ook, en ook hier in dit kleinere zijn er twee zetels die tot bed kunnen worden omgevormd, maar dan zit je natuurlijk weer met het avondprobleem. AL denk ik dat ze er wel bij kunnen in de kinderslaapkamer. Dan kan je er met zes in, geen probleem.

    En dat designaspect: ik snap wat je bedoelt. Ik heb Lieve dan ook echt kleine kinderen afgeraden. Verder valt het wel mee. Ik heb bv de kinderen geen stiften, maar enkel potloden gegeven. En ja, het is een risico natuurlijk, maar meestal ben je niet echt vaak binnen overdag. Persoonlijk vond ik dat dat best meeviel.

  3. Ik was via een andere blog ook al eens naar de website gesurft. Ik vind die appartementen ongelofelijk knap. In zo’n omgeving wil ik best op vakantie gaan. Maar ik zou inderdaad ook een beetje bang zijn met onze kinderen, net omdat het zo super-de-luxe is afgewerkt. Volgens mij ideaal om met enkele koppels naartoe te trekken.

  4. Als koppel was het inderdaad ideaal. De hond, hoe rustig ze ook is, hebben we een weekend bij mijn moeder cadeau gedaan. Vonden ze allebei leuk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *