Dyson

Mocht u nog niet weten wat u wil kopen voor de feestdagen, ik kan u een Dyson aanraden. Maar heren, vooraleer u ideeën krijgt: een stofzuiger is NIET wat een vrouw ziet als romantisch cadeautje! Maar als uw schoonouders geld teveel hebben en u iets willen kopen: this is it :-p

Ja, dit is schaamteloze reclame, maar geloof me, als het niet goed was, zou ik het ook zeggen.

Wij hebben al sinds jaar en dag een Dyson, maar een hele tijd geleden had ik van Caroline van Dyson België een Dyson Animal Pro gekregen om uit te testen en over te bloggen (voor wat hoort wat, uiteraard). In onze oude Dyson zat blijkbaar een constructiefoutje, en ik heb zowat een ganse nieuwe gekregen in onderdelen. Die Dyson staat nu boven, en wordt gebruikt voor de kamers.

De grote Dyson staat momenteel dus in voor de benedenverdieping, waar naast twee hyperactieve kinderen ook nog een oude labrador en een jonge grijze kat rondlopen. Wel, ik zou geen andere stofzuiger meer willen.

Ik weet begot niet welke technologie er in deze versie zit die niet in de oude zat, maar het label ‘Animal Pro’ is niet gelogen. Honden- en kattenhaar is om onnozel van te worden, elke dierenliefhebber weet dat. Ik heb me ook al onnozel staan stofzuigen op een tapijt. Wel, dit bakbeest van een stofzuiger heeft er weinig moeite mee. De zetels zijn nog nooit zo snel gestofzuigd geraakt als nu, en ik geef toe, ik heb er zelfs al mijn jas mee onthaard :-p
Waarmee we trouwens op een minpuntje gekomen zijn: blijkbaar kan je de Dyson maar op één zuigkracht gebruiken, en die is fameus hard. Wellicht heeft dat te maken met die cycloontechnologie, en werkt die enkel als het toestel vollen bak draait, maar toch. Jammer eigenlijk. Ook het geluid valt een beetje tegen: je kan er niet omheen dat dit ding lawaai maakt, en dat je dus niet moet stofzuigen terwijl er een baby in de kamer ligt te slapen.

Verder kan je het ding behoorlijk compact opbergen, alles draait in en om elkaar. Ik mis wel één kleinigheidje tegenover de vorige versie: daar kon je de steel van de stofzuiger op de stofzuiger zelf vasthaken, zodat je je handen vrij had. Dat haakje is verdwenen, en als je dus stoelen moet opzij zetten of speelgoed wil oprapen, moet je de hele stofzuigersteel nu neerleggen of tegen de muur zetten, in plaats van eventjes handig vast te haken.

Mijn kuisvrouw is trouwens nog steeds lyrisch over het ding. Ze vindt het met kop en schouders de beste stofzuiger van al haar klanten, en ik heb zelfs al het merk en type moeten noteren voor haar, want een ander gezin heeft ook honden, en ze wil ze deze Dyson aansmeren.

Jammer van de prijs, dat is nog steeds het enige struikelblok. Maar je krijgt er verdomd veel gebruiksgemak voor in de plaats.

Oh, enne… Tegenwoordig hebben ze voor appartementen en zo een handige kleine versie op de markt, ter grootte van een blad papier, en blijkbaar ook lichtgewicht! Je moet er maar eens de posts van Clo op nalezen, die is ook enthousiast. En ze kan bewijzen dat het echt zo klein en licht is: hierzo.

2 Antwoorden op “Dyson”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *