Kerstconcert

affiche

Wie me kent, weet dat ik al gans mijn leven met muziek bezig ben. Wie me de laatste tien jaar of zo kent, weet dat ik zing, in een koor welteverstaan. Als tenor dan nog, ja, dank u.

Uiteraard is er opnieuw een kerstconcert. Persoonlijk vind ik het dit jaar toch wel de moeite, want we zingen een nog niet eerder uitgevoerd werk van Rutter, nl. zijn Mass of the Children, voor orkest, koor, kinderkoor en solisten. Daarnaast krijg je natuurlijk ook nog andere dingen te horen, zoals een kick-ass gospel en zo.

Enfin, ik zou zeggen: komen kijkenluisteren! Kaarten kan je via mij krijgen, eenvoudig vragen op twitter of in de commentaren.

Hieronder alvast de perstekst.

Kerstconcert Arte Musicale in O.L.V. Sint-Pieters:

start van een spetterend jubileumjaar!

Op zondag 27 december 2009 organiseert vzw Arte Musicale haar jaarlijkse kerstconcert in de O.L.V. Sint-Pieterskerk in Gent. Het hoogtepunt van de avond wordt ongetwijfeld de Belgische creatie van ‘Mass of the Children’ van de componist John Rutter. Met dit kerstconcert wil Arte Musicale haar jubileumjaar feestelijk inzetten.

Vzw Arte Musicale is een Gentse vereniging die drie muzikale groepen overkoepelt. 2010 is voor hen een feestjaar: jeugdorkest Forza Muzica bestaat 20 jaar, kamerkoor Furiant 15 jaar en jongerenkoor Furiakanti bestaat 10 jaar. Allen staan ze onder leiding van Steve De Veirman.

De drie groepen verzorgen jaarlijks elk apart, verschillende concerten, ook buiten de stads-en landsgrenzen. Maar op het jaarlijkse kerstconcert  treden de drie groepen steeds samen aan. Dit jaar brengen ze de ‘Mass of the Children’ van John Rutter, een werk voor orkest, koor en jongerenkoor. Het is een mooi, meeslepend werk met ingetogen melodieën afgewisseld met ritmisch uitdagende stukken. Het is de eerste keer dat dit werk wordt uitgevoerd in België.

Praktisch

Het concert start om 20u, deuren open om 19u30
Na het concert wordt u een glas Gluhwein of warme chocolademelk aangeboden.

Prijzen

Vvk                                        €12
Kassa                                     €15
Studenten/65+                 €10
-12 jaar                                 gratis

Meer info

www.artemusicale.be

Eén antwoord op “Kerstconcert”

  1. Pingback: Witch » Concert

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *