Gordijnen

Nu de bouwwerken ( de meeste toch) achter de rug zijn, rest nog de vraag van de aankleding.

Eén groot schilderij, van een vriendin, hebben we al opgehangen. De ingekaderde ‘Korenveld met Kraaien’ van Van Gogh vinden we nog steeds mooi, maar past hier helemaal niet meer. Ik vind wel een nieuw plekje.

Een kunstwerk voor boven de zetel is besteld. Later daarover meer, ik weet zelf eigenlijk nog vrijwel niks.

En dan zijn er nog gordijnen. Voor Bart hoeven die niet, zegt hij. Ik zit ’s avonds echter niet zo graag tentoon in mijn living. Niet dat er veel te zien valt, maar toch. En daarbij, ik vind gordijnen gezellig.

Na veel zoeken heb ik uiteindelijk iets gevonden wat me aanstaat: effen gordijnen in taftzijde, in het bleekbeige/grijs/taupe van de muren in mijn bureau en zo. Niet te donker, niet te druk, en zeker niet te truttig.

Helaas: de stof was niet meer voorradig. Ugh. Just my luck. Intussen heb ik al wel bericht gekregen dat ze ze wellicht binnenkrijgen in de tweede week van januari. Ik veronderstel dat ik dus gordijnen zal hebben ergens eind februari. Tsja, dan voorlopig maar deftig blijven in de woonkamer, zeker?

2 Antwoorden op “Gordijnen”

  1. Hopelijk heb jij meer succes met je gordijnen… Ik verdenk de gordijnenverkoop van maffiapraktijken en oplichterij of bankrekeningen waar zij al de voorschotten van onschuldige bloedjes op plaatsen om interesten te krijgen.

    Na 5 weken wachten op onze gordijnen, waren ze nog steeds niet toegekomen (ook al was er maar een wachttijd van 3 weken), 3 telefoontjes en 2 winkelbezoeken later gaf de verkoopster op en zei dat we beter ons voorschot terug zouden nemen omdat ze zelf ook niet wist wat er aan de hand was.
    Aargh, dan kan je heel de zoektocht opnieuw beginnen…

  2. Gordijnen helpen hier in de winter heel erg tegen de koude (heb enorme ramen), er zo’n voering tegen laten steken maakt ze misschien nog iets duurder, maar dat rendeert. In de zomer houden ze de warmte buiten, maar niet het licht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.