Verlofdag

Ik weet het wel, ik heb als leerkracht zelf geen reden van spreken, maar toch… Blijkbaar hebben lagere scholen twee extra verlofdagen, naast een aantal pedagogische studiedagen, waarbij ze dan ook geen opvang moeten voorzien.

Gelukkig krijgen we die data mee in het begin van het schooljaar, en kunnen we ons daarop voorzien, maar toch…

Ik heb daarstraks Wolf naar mijn ma gebracht, zodat hij daar kan blijven slapen, en ik hem morgen na mijn werk kan ophalen. Want ja, morgen is zijn school gesloten.

Kobe vond het niet leuk. Zijn kribbe is immers wél open, en er was dus geen reden om mijn ma met hem ook op te zadelen. Niet dat zij dat zo erg vindt, maar toch, het is blijkbaar ook voor haar een drukke periode, en een kleintje meer is eigenlijk toch weer een handvol werk extra.

Kobe pruilde dus, toen hij moest gaan slapen. Hij vroeg naar zijn grote broer, en begreep niet goed waarom Wolf wél naar oma mocht en hij niet. En waarom hij nu dus alleen moest gaan slapen.

Maar, weet je, morgenvroeg wordt wellicht heerlijk rustig 🙂

2 Antwoorden op “Verlofdag”

 1. Hahahahahahaha. Laat me niet lachen, Drun.

  Week van het examen :
  uw kinderen hoeven van dinsdag tot vrijdag slechts donderdag een uurtje en vrijdag een uurtje te komen…
  Vandaag is het bespreking van het attituderapport, uw kind mag dan thuisblijven…
  Leerkracht zus en zo is er niet, deze week mag uw dochter twee keer een uur later naar school en vroeger thuiskomen…

  De mijne zijn zelfstandig genoeg om alleen thuis te zitten vanaf 12, maar ik ken er andere. Dikke help voor die ouders die opvang moeten zoeken voor iedere keer als de middelbare school hen vrij geeft.

 2. Point taken.

  Al hadden ze bij ons examen tot en met dinsdag, op woensdag was er film, donderdag waren ze thuis, en vrijdagnamiddag ook.

  Een tweejarige is nog anders dan een twaalfjarige, denk ik zo.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *