Brussels Girl Geek Dinner – DIY

bggd

Een tijdje geleden had Clo iets getwitterd over een gratis workshop voor vrouwelijke would-be doe-het-zelvers in Antwerpen, ingericht door Stanley (ja, dat merk van de stanleymessen).

Ik heb me meteen ingeschreven, en was vanmorgen dus iets na achten naar Berchem aan het karren.
Bij aankomst kreeg ik een uurschema, een vouwmeter en een boekje, en goeie koffie met koffiekoeken.

Daarna volgde een sessie van een uur over gereedschap: het verschil tussen de soorten hamers, welke zaag je voor welk materiaal gebruikt en hoe je die best hanteert, en dat soort dingen. Ook elektrisch gereedschap kwam aan bod: wat het verschil is tussen een schroefboormachine, een klopboormachine en een boorhamer bijvoorbeeld.

De volgende sessies waren praktischer: elektriciteit voor beginners. We kregen een stevige uitleg over de verschillende soorten zekeringen in huis, over stroomkringen en hoe je schakelaars (zelfs in serie geplaatst of met verschillende knoppen voor dezelfde kring) moet aansluiten, en staken zelf een verlengkabel in elkaar. De powerpoint was ook uitgeprint en dus bijzonder bruikbaar thuis. Vond ik schitterend!

Deel drie ging over loodgieterij, en werd gegeven door Sanchez van The Block. Een sympathieke, maar vooral bijzonder onderlegde man. Hij toonde ons de verschillende soorten aansluitingen, hoe je best buizen plooit zonder scheuren, hoe je een gewone douche moet plaatsen en waar de waterschermen en siliconen komen, en zelfs hoe je best een inloopdouche maakt. Ook het plaatsen van mengkranen en een sifon kwamen aan bod, en ik heb bijzonder veel bijgeleerd.

Tot slot werden er drie sets schroevendraaiers van Stanley verloot, en werden we terug aan de hitte toevertrouwd.

Ik heb me meteen op hun nieuwsbrief laten zetten. Ik vond het bijzonder interessant, en zou daar zelfs voor willen betalen, voor dat soort sessies.

Eén antwoord op “Brussels Girl Geek Dinner – DIY”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *