Feestdag

Van een heerlijke dag gesproken!

Het hele gezin zat nog rustig wakker te worden en te suffen achter respectieve schermen, toen mijn GSM ging. Mijn kozijn Valentijn: of we zin hadden mee te varen met de zodiac naar zijn kantoor in ’t stad? Hij moest zijn laptop ophalen, en ik had al lang gevraagd of Wolf en ik ooit eens mochten meevaren.

Het was al prachtig weer, dus snel deftige kleren aangetrokken en zo, en tegen half elf waren we in Meulestee, waar Valentijn woont en het bootje dus geankerd ligt (mooie uitdrukking, voor vast met koorden en kettingen :-p).

Ik had Gent nog nooit vanop het water gezien. Ja, wellicht ooit lang geleden wel de toeristische rondvaart gedaan, maar da’s maar een heel klein stukje Gent. We voeren de oude haven af, langs de Wiedauwkaai,

en gingen een kijkje nemen naar de oude dokken.

Het droogdok is anders ook wel vree wijs om zien vanop het water.

Dan ging het verder, voorbij de geopende spoorwegbrug,

naar de zwaaikom aan de Dampoort, richting Portus Ganda,

een kijkje nemen aan de Sint-Jorissluis,

en dan langs de pakketboot

naar de achterkant van Sint-Anna, waar het kantoor ligt.

(Het vervolg van de trip is voor een volgende post, want ik zit aan mijn maximum bij Vimeo voor vandaag :-p)

2 Antwoorden op “Feestdag”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.