Fijne mens :-)

Toen ik vorige week zaterdag met mijn ouders van een heerlijke huwelijksreceptie uit Leuven naar huis terug reed, zat ik – zoals altijd, iedereen die ons kent, zal dat beamen – oeverloos te kletsen met mijn ma.
Ik zat aan het stuur van Barts auto, en ik geef toe, ik reed te snel op de autostrade, toch tegen de 140. Mijn ogen waren echt wel op de weg gericht, daar niet van, maar zeker in die ‘bolide’ was ik niet echt acht aan het slaan op mijn snelheid.

En toen kwam ik ter hoogte van Merelbeke. Jawel, daar staat een vaste flitser, maar ook daar had ik even, druk aan het kletsen zijnde, niet bij stil gestaan.

Tot me plotseling een motorrijder op een racebanaan voorbijging, terug invoegde vlak voor mijn auto en trager ging rijden. Ik vloekte en remde, en vroeg me af wat die kerel in godsnaam bezielde. En toen zwaaide hij met zijn arm naar links, en zag ik de flitscamera staan. En bleek ik netjes 120 te rijden, dankzij hem.

Ik flikkerde even met mijn lichten, stak mijn duimen omhoog, en toen vloog hij er weer vandoor. Een pak sneller dan mijn initiële 140 :-p

Beste motorrijder, de kans dat je dit leest, is echt wel klein, dat weet ik. Maar voor het geval dat dat toch zou lukken: bedankt! Je hebt me niet alleen een hoop geld bespaard, je hebt me een grote glimlach geschonken en een hernieuwd geloof in de goedheid van de mens.

Enne… rij toch maar voorzichtig. Want met die snelheid wil je niet over een dikke kiezel rijden :-p

6 Antwoorden op “Fijne mens :-)”

 1. Weet je wat ik vreselijk vind? Mensen die opscheppen over hun overdreven snelheid. Er zou verdorie om de 100 meter een flitser moeten staan!
  Ik geniet van de snelheidslimiet, en ik erger mij altijd enorm aan bumperklevers wanneer ik tegen 119km/u een andere auto inhaal die 115km/u rijdt.
  Sorry hoor Gudrun, het moest er gewoon even uit.

 2. Nog eentje voor onder jouw titel: De dame die ik onlangs haar tegenkwam in hartje Antwerpen. Ik was parkeerplaats aan het zoeken in een zone waar je normaal amper een plekje vindt en waar het dan nog eens stukken van mensen kost ook. Maar ze zag ons aankomen terwijl zij net wilde vertrekken, ze deed vriendelijk teken én ze kwam ons haar parkeerticketje geven dat nog een uur geldig was. Fijn mens dus 🙂

 3. Ik volg Amedee hierin volmondig. Bah.
  Ondervind zelf al 33 jaar dagelijks de gevolgen van een snelheidsduivel die het bovendien niet nodig vond om aan een rood verkeerslicht te stoppen.
  Regels zijn er om gevolgd te worden. Vooral in het verkeer, waar een auto al vlug kan veranderen in een moordwapen.

 4. Hey, ik praat het echt niet goed hoor dat ik te snel reed, ik was gewoon onoplettend, ik geef dat toe, en reed mee met het verkeer rondom me.

  Ik ben na dit voorval trouwens netjes de toegelaten snelheid blijven rijden, wat ik eigenlijk meestal wel doe. En ja, dan word je op de R4 voortdurend voorbijgestoken.

  Neemt niet weg dat wat die rijder deed, toch wel fijn was.

 5. @ploempje íemand die zo hoffelijk haar parkeerplaats afstaat, dat is wél een fijn mens. Alleen mag je dat parkeerticketje eigenlijk niet doorgeven…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *