Tulpen

Ik hou er ongelofelijk van als er iets in de tuin in bloei staat. Veel plaats voor bloemen heb ik niet wegens een hond, maar toch… Veel zin om in de tuin te werken heb ik ook nooit, maar een paar gemakkelijke dingen lukken me wel, zoals tulpen.

Twee jaar geleden heb ik zwarte tulpen gevonden, of toch ongeveer: “Queen of the Night”. De bollen waren duur, maar ik had het er wel voor over. En dit jaar heb ik er zelfs kunnen afsnijden om in een vaas te zetten. Echt zwart zijn ze natuurlijk niet, maar het lijkt er wel op, zeker als je ze van wat verder ziet. Oordeel zelf maar:

zwartetulpen1

4 Antwoorden op “Tulpen”

  1. @zita: gevonden voor 20 cent in de kringwinkel :-p

    @zapnimf: mja, maar dan zie ik ze enkel als ik effectief in de tuin rondloop, terwijl ik ze zo de hele dag kan zien. Nu halen ze hogere kijkcijfers, denk ik.

  2. Vroeger vond ik tulpen “oudevrouwenbloemen”. Nu heb ik ze altijd als eerste voorjaarsbloemen in een vaas, al begin februari, als we op Terscheling zijn. Meestal gele, soms witte en een enkele keer ook “zwarte”. Zou ik…?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *