Tweiclub

knitting-gift

Gisteren was het dus de tweede aflevering van de tweiclub, ofte de twitter breiclub (zie ook twitter of het blog).

Deze keer was er iets meer volk dan de spreekwoordelijke vijf man en een paardenkop, gelukkig maar. Priskilla was eerstes, en had een helgroen proeflapje mee om op te experimenteren. Breien kon ze al, en intussen kan ze ook verminderen, vermeerderen en afzetten. Goed bezig dus.

Sofie kwam als tweede aangewaaid, en had een minuscuul kruisjessteeklapje mee, iets met minivarkens. Best dat ze goede ogen heeft, geloof ik zo…

San kwam ook aanzetten, met een versgebakken en nog warme cake in de handen. Heerlijk gewoon! Zij was een muts aan het haken voor één van de kinderen, en had het patroon mee op laptop. Noblesse oblige voor een geeky clubje.

Annick kwam dan eerder aangestrompeld, met één kruk in de hand, en een felroze (fluoroze? Veiligheidsvestjesroze?) haakwerk voor een topje. Al ben ik nog steeds niet zeker of ze voor het handwerk, het gezelschap of de koffie kwam :-p

Ilona had op de vorige, eerste editie opnieuw leren breien, en was intussen begonnen aan een heel mooi zomersjaaltje, ideaal om als eerste werkje te maken.

Greet, een complete breileek, kwam pas een heel eind later toe: ze had zich moeten haasten om haar trein te halen, en had per ongeluk die in de verkeerde richting vast. Goed bezig! Enfin, een hoop gevloek, gepriegel en quasi-wanhopig gezucht later kon ze toch al een paar lijntjes breien. Ze heeft het werkje mee om thuis te oefenen :-p

Wat ik na deze editie ook alweer weet, is dat ik niet zomaar mag schrijven om iets te knabbelen mee te brengen, want er was veel te veel. De volgende keer spreken we gewoon in de commentaren van het breiblog af wie wat meebrengt. Ik denk dat dat net iets praktischer zal zijn :-p

En verder? Hopelijk de volgende keer nog meer volk: het was eigenlijk oergezellig, in die mate zelfs dat ik rond half twaalf voorzichtig op het uur heb gewezen: geen van de dames had aanstalten gemaakt om op te kramen, en zat lustig verder te werken en te kletsen. Dat zegt al genoeg zeker?

3 Antwoorden op “Tweiclub”

  1. Ik heb ondertussen nog een heleboel rijtjes bij gebreid, en het gaat vlotter en vlotter! ’t Zit nog wat strak maar dat begint ook te beteren. Ik begin er zowaar plezier in te krijgen, merci daarvoor!

  2. Misschien wordt het dan toch ook tijd dat ik ook eens leer opzetten, afzetten, meerderen, minderen… Lijkt mij best gezellig, zo’n clubje.
    Al vraag ik mij -eerlijk is eerlijk- toch ook af of ik voor het handwerk, de koffie of het gezelschap zou komen. 🙂

  3. Oooh ik wil eigenlijk al lang eens leren breien, maar heb nog steeds geen geduldige leraar (of mss eerder lerares) voor gevonden. Ik zal er proberen om naar de volgende tweiclub te komen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.