Laptop

Ik heb al een jaar of twee een laptop. In het begin heb ik hem voortdurend meegesleept naar school, maar intussen heb ik een vaste PC met uitstekende internetverbinding in mijn lokaal, zodat dat niet meer hoeft.

Het ding ligt sindsdien voor het merendeel van de tijd in een schuif. Uiteraard gebruik ik hem wel af en toe, op reis bijvoorbeeld, of in de zomer als ik buiten wil zitten bij de kinderen. Hij heeft ook al gediend als depannage bij Netlash (toen de nieuwe computers nog niet waren toegekomen en de stagiair zonder computer zat), of om een vriendin uit de nood te helpen bij een acute laptopcrash.

Maar de laatste paar dagen weet ik bijzonder goed waarom ik het ding heb: ik geniet er immens van! Ik zit in de zetel, met telefoons, afstandsbediening en te verbeteren toetsen bij de hand, mijn geopereerde voetje netjes omhoog, en de laptop op schoot. Op die manier hou ik contact met de buitenwereld en voel ik me niet echt afgesneden. En kan ik me eigenlijk best wel verzoenen met mijn tijdelijke immobiele lot.

Nu nog proberen uitvissen waarom hij zo vreselijk warm wordt, en we zijn er helemaal šŸ™‚

5 Antwoorden op “Laptop”

  1. ik werk thuis ook veel liever vanop mijn laptop dan desktop aan mijn bureau….veel leuker om om het even waar te zitten internetten en het te combineren met tv kijken bijvoorbeeld.

    maar ja, die hitte op mijn billen stoort me ook!

  2. Dat probleem heb ik opgelost gekregen met de Comfort Lapdesk. Geen enkel probleem meer met de (over)verhitting!
    Ik zat trouwens in de omgekeerde situatie: had een vaste PC, maar geen laptop. En dus zat ik volledig afgesneden van de wereld als ik in het ziekenhuis lag, of thuis niet uit mijn bed/zetel kon. Maar dat heb ik dan weer opgelost met mij zo’n mini-note aan te schaffen. MĆ©Ć©r moet dat voor mij niet zijn. Ik neem ‘m mee naar de (dag)kliniek, of naar mijn bed of zetel, en blijf overal en altijd verbonden met de buitenwereld.

  3. Die hitte is inderdaad hinderlijk en bovendien niet helemaal onschadelijk. Er zijn publicaties die een verband leggen tussen veel met zo’n ding op schoot zitten (waarvoor hij – gezien de naam – eigenlijk dient) en overmatige kleine spatadertjes op de dijen. Daarom zet ik mijn lap top nooit op mijn schoot. Maar dat kussen ziet er interessant uit!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *