Fiets

Daarstraks, zo rond twaalf uur, was ik aan het twijfelen of ik Wolf ging afhalen van school per auto of met de fiets. De auto is natuurlijk makkelijker, maar het is daar altijd een drukte van jewelste en een probleem om te parkeren. De fiets is wat dat betreft eenvoudiger, maar in dit weer… Ik was aan het twijfelen, en toen brak plots de zon door en bleek de lucht diepblauw te zijn boven ons, terwijl de grijze wolken wegdreven.

Dilemma opgelost dus. Ik deed mijn jas aan, handschoenen, mutsje, en, na het wegvegen van enige spinnenwebben en stofnetten, toog ik vrolijk op weg. Al was het alsnog met enige vertraging: na drie meter stapte ik af, keerde fiets met aanhangfiets om en pompte fluitend de achterband op.

Bon, iets later dan gepland was ik vrolijk gezwind aan het fietsen, neus hoog in de zon, de omgeving in me opnemend. Ik denk dat dat scenario tot ongeveer het einde van de straat heeft geduurd. Ik heb behoorlijk wat overgewicht (mooi eufemisme om te zeggen dat ik 30 kilo te dik ben :-p ), ben conditioneel altijd al een wrak geweest, en met die zere voet betert het er echt niet op. Ik ben nog net niet puffend en blazend twee kilometer verder toegekomen, maar bij het terug thuis komen was ik wel serieus aan het zweten (ter mijner verdediging: het bleek warmer dan gedacht buiten, zo in de zon), hijgde lichtjes (een zware verkoudheid, jawel, ik loop al dagen te niezen en te snotteren) en had kramp in de probleemvoet.

En toen bekeek ik mezelf eens kritisch, en besloot dat ik eigenlijk zonder meer zielig was. Kom zeg, mijn ma van 63,5 (zeg géén 64!) heeft een betere conditie dan ik. Helaas, zonder werkende voet is daar momenteel niet veel aan te verhelpen. Alleen dat vermageren he… Zucht :-p

Ik denk dat ik toch maar ga investeren in de farmaceutische industrie, kwestie dat ze snel een dieetpil of zo uitvinden…

4 Antwoorden op “Fiets”

 1. Hallo Drun,

  Eigenlijk geen commentaar om op je site te plaatsen. Maar ik vermagerde zo’n 4 jaar terug ongeveer 25 kilo (van 100 naar 75). Met de hulp van een diëtiste. Het duurde zo’n anderhalf jaar, maar de kilo’s blijven weg. Niks pillen, geen honger lijden, alleen gezonde voeding. Niet wachten tot morgen… NU beginnen ! Echt waar !

  Lies. (Je mag me altijd mailen ).

 2. Ik heb nog een paar keer aan je dieet-volgen-site gedacht… Misschien is het het moment om die es terug op te pikken? Dingen neerschrijven (en er reacties op krijgen) kan soms een beetje helpen om overzicht te bewaren en gemotiveerd te blijven…

 3. Hou de moed erin, het komt echt in orde, met kleine kids ga je gewoon door zulke fases.

  Vorig jaar kreeg ik er een dikke 12 kilo af, begeleid door een goede, leuke diëtiste (Wendy van http://www.equivivre.be/home.html).
  Het eerste deel – gedurende een maand of 3 – gebeurde met een proteïnedieet, sindsdien is het gewoon de voedingsdriehoek volgen en portiecontrole. Wederhelft viel sinds vorig jaar meer dan 25 kilo af en is een grote fan van Wendy geworden. Qua opvolging gebruik ik deze gratis en eenvoudige site: valtaf.be (http://katirl.valtaf.be)

 4. Je kunt ook fit, of een redelijke conditie hebben, zonder af te vallen, hoor. Gewoon beginnen met sporten en dan wordt die conditie vanzelf beter!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.