Mysterieuze verdwijningen.

photos-avent-fopspenen.jpg

Ik heb daarnet een volle twintig minuten, zonder overdrijving, gezocht naar een tuut voor Kobe. Het ventje was gelukkig intussen vrolijk aan het spelen met zijn broer, en deed niet moeilijk, maar ik kreeg het snel op mijn heupen.

We hebben vier tuten: eentje ligt standaard in de crèche, twee zijn hier thuis, en de vierde hangt met een knijptouwtje aan zijn jasje. Eén van de twee losse had ik zeker nog deze morgen, de andere herinner ik me van gisteren. En daarnet was er geen enkele te bespeuren. Nog steeds niet, overigens. Ik heb dan maar uit armoe het koordje van de jasjestuut losgeprutst en hem die tuut gegeven, zodat hij in zijn bedje kon.

Ik snap dat dus niet, hé. Waar kan die naartoe zijn???

Mijn theorie is (ooit lang geleden eens bediscussieerd met een hoop vrienden, wellicht onder de nodige invloed, maar bon):

ergens moet er een planeet zijn, waarvan de grondstof bestaat uit paperclips. Daarop leeft het volk van de kousen, en tweelingen bestaan er niet, geloof me. De vegetatie wordt gevormd door stylo’s, de huisdieren zijn aanstekers. Hun huisjes zijn opgebouwd uit wasspelden en rekkertjes. Blijkbaar (daar was ik me vijf jaar geleden en langer nog niet van bewust) hebben ook de tuten hun functie op die planeet.

Geef toe, dat kan toch niet anders? Waar zouden die dingen anders naar toe gaan? Ik heb hier een hele doos met enkele kousen, en om de zoveel tijd moet ik wasspelden, rekkertjes, stylo’s en aanstekers bijkopen, want die dingen verdwijnen op mysterieuze wijze.

Of heeft u een betere theorie?

7 Antwoorden op “Mysterieuze verdwijningen.”

 1. Volgens mij hangen rond die planeet ganser sleutelbossen. En (kredietkaart/toegangs/…)codes zijn er de plaatselijke valuta. 🙁

  (meestal liggen die dingen onder een kussen of een deken, of op de wasmachine, of op een bureau)

 2. ik denk dat het inderdaad een voltreffer kan worden: de “donkere materie” bestaat uit tutters 😀 !
  voel me direct schuldig ivm verdachtmakingen over verdwenen sokken e.d.

 3. haha, ik kan daar ook ook over meespreken van die verdwenen tuutjes.
  Overdag zorg ik voor het 8 maanden oude dochtertje van mijn nichtje, en elke dag moet ik het hele huis afzoeken naar dat tuutje.
  Ik heb er nu iets op gevonden! Hang er een kleurrijk doekje aan (je kan dat kopen in de colruyt, maar ook eventueel zelf naaien) en je zal de tuutjes veel makkelijker terugvinden.
  groetjes!

 4. Hier ook een pak enkele kousen. Misschien moeten we eens een blog-sock night organiseren en iedereen brengt dan maar zijn enkele kousen mee om te ruilen/vervolledigen 🙂

  Ik hou het erbij dat er een geheim vak in mijn wasmachine zit dat ik nog steeds niet gevonden heb na vijf jaar en dat daar die enkele kousen moeten zitten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *