Bad

Ik gebruik mijn bad eigenlijk niet zoveel. Een douche is zoveel sneller, efficiënter en vooral milieubewuster.

Maar soms kan ik echt zin hebben om een lang heet bad te nemen, zoals gisterenavond. Heet mag je in dit geval letterlijk nemen: het badthermometertje wees op een bepaald moment 41,8 aan. Gezond? Nee. Zalig? Oh ja.

Maar een bad is niet zomaar een bad. Daar hoort een heerlijk zacht satijnig badschuim bij. En kaarsjes. En een glaasje Baileys of zoiets. En iets om te knabbelen, zoals een lat donkere chocolade. En dan ook nog iets om te lezen natuurlijk, niks zwaars, eerder een tijdschrift of zo. En dan moet er lekker veel water in, en de badkamer moet heerlijk warm zijn. En de spots wat gedimd, zodat de sfeer er zalig is. Alleen de muziek was ik vergeten opzetten, maar eigenlijk vond ik dat niet eens zo erg.

En dan ziet dat er zo uit:

bad.jpg

En ja, dan ben ik wel een paar uur zoet.

Hoe gaat u in bad?

4 Antwoorden op “Bad”

  1. Met badschuim, gedempt licht en een hele stapel “Dag Allemaals” en “Story’s”. Soms glas rode wijn.

  2. Ik ga liefst met de wederhelft in bad, maar die niet met mij… Humo heeft meestal wel zin om mee te komen ;).

  3. Met zo’n bad is het zelfs een zonde dat je er niet meer in sopt!

    Ikzelf redeneer zo : Als ik er uuuuuren in blijf schrompelen, dan is dat milieugewijs verantwoord. Er hoort in ieder geval een boek of de Humo bij.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.