Schoenen

Onze verzameling schoenen is me al langer een doorn in het oog. Het is niet dat wij gigantisch veel schoenen hebben, maar toch: botjes, sandalen, chiquere sandalen, zomerschoenen, deftige schoenen voor op ’t werk, rondhosschoenen, kletsers, pantoffels… Ne mens verzamelt wel wat.

Jaren geleden hadden we een echt schoenenkastje gekocht, dat intussen zelfs in een bijpassende kleur is geverfd. Helaas, we zijn veel te lui om telkens de schoenen in een gesloten kastje te zetten, hebben we ondervonden.

Daarom had ik van die stoffen hangers opgehangen, waar je je schoenen maar hoeft in te zetten. Dat werkt iets beter. Helaas zijn die dingen niet echt sterk, en zeker niet onverslijtbaar. Een week of twee geleden is de eerste dan ook onherroepelijk gesneuveld, en ook de tweede ging het niet lang meer trekken. Een kartonnen doos was intussen de noodoplossing, maar zeg nu zelf: het zag er echt niet uit!
schoenenrommel.jpg

De laatste dag van het jaar ben ik dan maar naar Ikea getrokken, want op hun website had ik iets zien staan dat me wel iets leek. En jawel, ik denk dat dit net iets beter zal zijn. In elk geval toch steviger.

Nu maar hopen dat we de discipline krijgen om de schoenen er ook in te zetten. Ik ben het toch aan het leren aan de kinderen.

schoenenkastklein.jpg

8 Antwoorden op “Schoenen”

  1. We waren er woensdagvoormiddag tegen elf uur, en toen was het heel goed te doen. Het werd duidelijk drukker na de middag. Wij zijn er blijven eten, en dat viel goed mee van drukte.

  2. Ik vind dat dat qua aantal schoenen voor 4 mensen nog wreed meevalt!
    Ik ga daar ook eens naar kijken in Ikea! Ik hoop nog altijd dat ik iedereen hier in huis nog kan leren om zijn/haar schoenen uit te doen als ze binnenkomen. Lijkt me wel zo proper. Maar dan zou ik nog hondensloefkes moeten vinden want dat is nog de grootste vuillak!

  3. Onlangs ook een oplossing voor het probleem gezocht en gevonden. Oók iets zonder deurkes, want ook bij ons heerste dat syndroom, met het gevolg dat we bij elke stap in de berging bijna een duik onder het wasmasjien of door de achterdeur riskeerden. Bij ons is het een hangrek van bij den blokker geworden. In 3 delen, waarvan 2 in de berging en 1 in de garage, voor de tuinklompen en rubberlaarzen…

  4. hmmm, ziet er inderdaad wel handig uit.
    Ik zou waarschijnlijk niet de discipline hebben om mijn schoenen daar telkens in te zetten. Meestal staat er hier een paar of 4 onder het park van leni waar zij dan naar hartelust mee speelt 🙂 ( terwijl ze probeert mijn sjaal in haar nek te leggen… meisjes…)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *