Sony Rolly

img_rolly_02-3.jpg

“Wow”. Dat was mijn eerste gedachte toen ik het kleine technische wondertje zag. Ik heb het over de Sony Rolly, gezien op het zesde Brussels Girl Geek Dinner.

“Het is veel kleiner en handiger dan ik dacht!” was het tweede dat door mijn hoofd schoot. Ik wist dat het wit ging zijn, en ovaal, maar ik had iets van de grootte van een rugbybal in gedachten (hij was al gefeatured op Planet Gadget, vandaar). Nee hoor: de Rolly heeft de omvang van een ellipsoïde tennisbal, maar dan wel veel cooler vormgegeven.
De derde gedachte die door mijn hoofd ging, liet eerlijk gezegd even op zich wachten. Ik ben trouwens ook heel blij dat alle aandacht van de omstaanders naar de Rolly ging, want ik denk dat ik met mijn mond open stond. Man, dat klein ding heeft power in huis! Daarmee bedoel ik uiteraard niet iets waarmee je in de Brico of bij Top Gear veel succes zou oogsten, maar eerder iets in de zin van spunk. Denk aan het kleine, ronde, technische equivalent van een John Travolta in zijn good ol’ days: een gigantisch showbeest met een verdomd goed geluid.

Want wat doet de Rolly nu eigenlijk? In de eerste plaats is het een audiospeler: je kan MP3s (en nog een paar andere formaten) uploaden via BlueTooth of een USBstick. Maar uiteraard is hij veel meer dan dat.
Gegarandeerd trekt hij alle aandacht naar zich toe (je had de blinkende ogen en de open monden eens moeten zien van alle Girl Geeks :-p ; maar best dat er niet teveel mannen tussen stonden), want de Rolly danst! Ja, iets anders kan je dat eigenlijk niet noemen, wanneer je hem eenmaal in actie hebt gezien.
Dank zij een hoop wieltjes en besturingssysteempjes, gaat de Rolly bewegen op de muziek: hij rolt, spint, draait, stopt abrupt, schiet weer in gang, en gebruikt vooral ook zijn zijklepjes. Geloof het of niet, na een paar tellen zie je daar echt een paar armpjes in. Hij kleppert en zwaait enthousiast, en in combinatie met de flitsende lichtjes en de rollende bewegingen doet hij een hoop coole dancemoves. Ik heb – ik zweer het, echt waar – iemand achter me horen verzuchten: “Kon mijn vriend maar zo dansen!”

Yep, ik ben verkocht. Helaas is datzelfde hier in Europa niet het geval voor de Sony Rolly (of de Ronny Solly, zoals hij door sommigen al gedoopt is): voorlopig is hij enkel in Japan verkrijgbaar.

Hm. Mocht er hier iemand binnenkort naar Japan gaan, laat je iets weten?

Eén antwoord op “Sony Rolly”

  1. Heb hem in maart in Japan aan het werk gezien, toen wist ik niet dat er hier zo’n hype rond zou ontstaan. Maar ik heb spijtig genoeg geen exemplaar meegebracht en ben – helaas – ook niet van plan binnenkort opnieuw naar Japan te gaan…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.