Perseus

Ik ben eventjes volledig mijn kluts kwijt.

Ik was namelijk vol goede moed bezig aan de examens Latijn, en meer bepaald de ongeziene teksten. Ik had er al twee in elkaar gestoken, ging die van de vijfdes doen, en bedacht toen dat ik eigenlijk toch wel eens een ander tekstje wilde dan het vorige jaar.

Zonder na te denken of te twijfelen typte ik www.perseus.org in, de online database van antieke teksten. Om het even welke tekst ik ooit nodig heb gehad van Latijn of Grieks, het staat daarop.  De site is ook uitermate betrouwbaar, omzeggens 100%. Het is dan ook een prestigieus project van de Tufts University, en bijzonder gekend door alle leerkrachten klassieke talen. Ik had amper het adres ingetikt, of mijn hand lag al op de muis, om in de linkerbovenhoek de auteur in te tikken.

En toen… kwam het bericht dat de site offline was door onderhoudswerken bij de elektriciteitstoevoer. Huh? Wat??? De Perseus offline? Maar dat kan toch helemaal niet???? (Voor de leek die toch tot hier zou gelezen hebben: vergelijkbaar met Google dat plat ligt). Errr, dan moet ik in mijn boeken gaan zoeken en tekst overtypen??? Zo… twintigste-eeuws!

The mind boggles. Zomaar de Perseus plat. Stel je voor! Ik ben er zowaar efkes niet goed van. Waar gaat het naartoe met de wereld??

2 Antwoorden op “Perseus”

  1. Als het je een troost kan zijn, ik ben zonet om 6u15 wakker geworden omdat ik merkte dat we zonder elektriek zaten. Hier in huis nougabollen. Zelfs geen stroompje voor de draadloze foon te doen werken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.