Tai Chi

Ik heb net mijn eerste les Tai Chi achter de rug, een reeks van een kleine twintig lessen waarin we de eerste 12 van 24 vereenvoudigde bewegingen van de Tai Chi aanleren.

Je warmt een twintigtal minuten op, waarbij het eigenlijk bijzonder belangrijk is dat je je ontspant, en dat je elk element van je lichaam onder handen neemt. Vandaag moest de lesgeefster nog behoorlijk wat uitleg geven, maar, zoals ze zelf zei, het is de bedoeling dat die opwarming in stilte verloopt, zodat ze veel weg heeft van een soortement meditatie. Daar kan ik echt inkomen, ik had zelf ook al de neiging om mijn ogen dicht te doen om me beter te kunnen concentreren.

Daarna volgt, opbouwend, de reeks van bewegingen. Voorlopig zijn we enkel aan beweging één en twee toegekomen, en die moeten we eerst bijzonder grondig onder de knie krijgen, voor we verder gaan.

Ik voel in elk geval wel al dat  het me deugd zal doen. Op het einde stond ik zowaar te zweten, en het is niet alsof het bijzonder inspannend is, conditiegewijs dan. Ik weet wel dat ik morgen mijn spieren zal voelen door de trage beheersing en de ongewone houdingen.

Pluim trouwens voor de Gentse sportdienst: je belt naar het algemene nummer, geeft je gegevens door, en even later ben je ingeschreven. Ik was dat compleet vergeten, en heb deze morgen pas om negen uur gebeld. Gelukkig was er nog plaats, en toen ik iets voor half tien toekwam in de sporthal, stond mijn naam al netjes op de inschrijvingslijst.
Een goeie uitleg, goeie service, en voor Gentenaars een goeie prijs 🙂

Ik betaal 40 euro voor de lessen tot in juni, niet-Gentenaars betalen er 55 euro voor. De factuur komt wel in mijn bus gevallen, zeiden ze.

Yep. Dit hou ik wel vol, temeer omdat ik er al staan kletsen heb met één van de andere deelneemsters (11 vrouwen, geen mannen). Pluim voor mezelf dus ook.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.