Flanellen slaapkleed

Ik wéét dat het bijzonder bomma-achtig is, maar ik slaap het liefst in een lang slaapkleed. Een pyama ligt me niet: ik draag niet graag een broek ’s nachts. Zoals mijn grootmoeder placht te zeggen: ‘Al wat leeft moet lucht hebben’.

In de zomer hou ik het op een t-shirtachtig model, met korte mouwtjes. Naakt slapen is geen optie, dan verstijft mijn linkerschouder helemaal.

In de winter ben ik nogal een kouwelijke. Ik heb voor de echt koude dagen (of van die dagen waarin ik zelf moe loop en dus niet opgewarmd raak) een elektrisch deken. En dus een lang slaapkleed, met lange mouwen. Het liefst van al eentje tot op mijn voeten, zodat ik mijn ijspootjes erin kan wikkelen en Bart geen hartstilstand hoef te bezorgen door ze bij hem te steken. En als het even kan in flanel, heerlijk zacht en warm.

Alleen… Die dingen zijn dus niet te vinden, he. Het kan me niet schelen wat erop staat, al zijn het grote roze blommen, het is begot een slaapkleed, en niemand hoeft dat te zien. Maar kan iemand me zeggen waar ik dat kan vinden? Een slaapkleed tot op mijn voeten, in flanel? Mocht u me dat kunnen vertellen, ik zal u gedenken in mijn warme comfortabele dromen, opgerold onder mijn donsdekentje, en waarachtig, ik zal u dankbaar zijn 🙂

3 Antwoorden op “Flanellen slaapkleed”

  1. Pingback: Witch » Solden
  2. wel eigenlijk zoek ik daar ook achter, omdat ik er geen kan vinden als man.. en meer dan 100 euro wil ik daar niet voor betalen.. ik heb al gekeken voor een jelaba, maar die stof is dan niet gemakkelijk om in te slapen.. als iemand iets zou weten ? post het gerust 🙂

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.