Droom

Goh, plots herinner ik het me weer. Ik heb vannacht gedroomd van Huug, en Michel kwam er ook efkes in voor. Bizar bizar. Zeker als je weet dat ik beide heren nog nooit in levenden lijve gezien heb (bijkans omver rijden telt niet mee).

Bart en ik zaten in een soort cinemazaal, maar de voorstelling was nog niet begonnen. Plots stoot Bart me aan: “Kijk ne keer achter u? Daar zijn ze bezig met Bill, de androgyne zanger van TH (kwestie van hier geen slapende honden wakker te maken). Hij had genoeg van dat imago en van de beschuldiging dat hij in feite tóch een vrouw is, en ze zijn hem aan het bijwerken”. Er was een legertje mensen met hem bezig, en uiteindelijk zag hij eruit als een student die van een cantus komt, veels te weinig slaapt en veel te veel drinkt: kort zwart haar, een papperig bleek gezicht, pukkels, een brilletje, en nogal nerdy kledij. Hij trok eigenlijk aan geen kanten nog op het origineel. Hij was allesbehalve sexy, en dat vond Bart ook.

“Moh”, riep ik uit terwijl ik recht sprong, “Ik vraag me af of hij nu (nog) in de smaak zou vallen bij homo’s. Eens gaan vragen aan Huug”. Die lag blijkbaar op een groot geel bed naast de middengang achteraan in de zaal languissant te wezen, maar bleek bij nader inzien bijzonder vrolijk. Naast hem zat – in een gewone cinemazetel – Michel, maar die stond op om iets te halen toen ik aan kwam lopen, en zei nog in ’t voorbijgaan tegen mij: “Pas op voor die groene hé!” (Geen idee trouwens waar dat op sloeg.)

Ik stelde Huug de vraag wat hij vond van de vernieuwde Bill, maar het antwoord daarop weet ik niet meer, want toen nam mijn droom een totaal andere wending.

Hmm. Iemand een droomverklaring? Dit zou ik wel eens willen weten…

6 Antwoorden op “Droom”

  1. LOL! Het heeft inderdaad wel allemaal met blogs te maken, dat geef ik toe. Maar toch jong, zo weird!

  2. Zo grappig om te lezen 😀
    Wat de betekenis betreft, kweetniet. Ik ervaar alleszins dat ik veel elementen in mijn droom (plaatsen, mensen, gebeurtenissen, voorwerpen, …) kan herleiden naar iets waar ik onlangs over aan het nadenken was. Kan iets heel stoms zijn hoor, maar als ik bijvoorbeeld over een overstroming droom kan het goed zijn dat er in het nieuws een overstroming was en dat dat blijven plakken is in mijn hoofd. Misschien heb je dus met een cinema in je hoofd gezeten of zo?

  3. Wat raar, ik had onlangs krék dezelfde droom maar toen lag jij op dat geel bed…
    Maar toen kwam (een zekere) Bart in beeld en de rest weet ik ook niet meer…
    😉

  4. Dat is één van die grapjes van Huug en Michel, die hebben zoiets ontworpen om in dromen binnen te dringen, schijnt!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.