Lenzen

Ik ben eens benieuwd. Vorige week ben ik, na zes jaar brillen, terug naar lenzen proberen overschakelen. Ik heb zo’n 15 jaar lenzen gedragen, maar toen werden mijn ogen te droog en vond de oogarts het niet meer verantwoord.
Nu, zes jaar later, gaf ze me groen licht om het nog eens te proberen. Het is wennen, uiteraard, maar dat viel best mee. Alleen… ik zie er niet mee! Ik herinner me van vroeger dat je met lenzen toch net iets beter zag, en dat vooral je perifeer zicht beter was.

Wel, ik heb bewust de lenzen niet bijzonder veel gedragen, omdat ik er bijvoorbeeld geen computerscherm mee kan lezen. Ik hoef er geen tekeningetje bij te maken zeker?
Nu moet ik terug op controle, en ik ben benieuwd wat ze zal zeggen. Als er geen oplossing voor is, dan zal het bij brillen blijven. Het was echt niet haalbaar…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.