Montenegro 4

(van livejournal)

Dat heb je natuurlijk, met internetverslaafden, dat we zelfs op vakantie regelmatig onze mail moeten checken.

Gisteren waren we uit de koude en regen van de bergen naar beneden gereden – lang leve de haarspeldbochten en griezelige hoogtes – en zijn dan in Kotor gaan kijken. Het had blijkbaar zo hard geregend daar dat de hele stad zonder elektriciteit zat, en van de weeromstuit ook zonder water wegens elektrische pompen en zo. Toch werd het daar snel weer 35 graden en meer. We zijn dan maar naar het hotel gereden om even op te frissen, en dan in de andere richting gegaan naar Sveti Stefan, een hoteleiland dat echt wel mooi is om zien. Tegen dan was de hitte wat minder, een graad of 30, dus zijn we er te voet naar toe gegaan, een mooie wandeling. Ginder waaide het wel voor dood, best dat ik geen lichtgewicht ben of ik was weggewaaid :-p

Daarna nog iets verder langs de kust gereden naar Petrovac om een Latijnse mozaïek te gaan bekijken. Blijkbaar is daar geen kip in geïnteresseerd, want het was nauwelijks te vinden, slecht onderhouden, en eigenlijk zelfs een beetje dicht. Tsja. Dan nog maar een wandeling gemaakt en teruggekeerd naar het hotel om te douchen en te eten. Daarna kon ik Barts puppyoogjes niet weerstaan en zijn we met de auto nog even naar Budva stad gereden om te internetten. Lekker laat in ons bedje, dus.

Deze morgen relatief vroeg opgestaan en vertrokken naar de hoofdstad Podgorica. Eerst weer een tocht langs diepe kusten en prachtige bergen, een eindje kronkelend door de bergen zelf, en dan tot onze grote verbazing een immense vlakte. Daarin ligt het reusachtige tweelandenmeer, de helft in Albanië, de helft in Montenegro. Daarnaast ligt dan de hoofdstad: een typische stad, niks bijzonders. Hopelijk vinden we hier nog iets bezienswaardigs, en anders was het toch een prachtige tocht.

Morgen gaan we in de voormiddag gewoon nog wat luieren, en ‘ s namiddags hebben we een excursie geboekt: een boottocht op de baai van Kotor, schijnt prachtig te zijn. Ik ben benieuwd.

Tot hiertoe in elk geval een schitterende vakantie gehad, zij het nogal warm, maar ik geloof dat dat in België niet anders is.

Vele groeten, en tot thuis!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.