Dt-fouten

Kijk, het kan me nu een keer geen zak schelen waardoor het komt: turbotaal (argh, vréselijk woord !), SMStoestanden, chatboxen, gedeterioreerde verbale intelligentie, voor mijn part de hoeveelheden gel in hun haar, maar:

de leerlingen van het secundair kunnen dus geen gebenedijd woord meer spellen !

Ik geef herhalingstoetsen Latijn aan het vierde ASO, en daar slagen sommige leerlingen erin om 4 DTfouten te maken in één toets. Vier ! Ik heb het dan nog niet eens over krakkemikkige zinsbouw, dialectwoorden, en de standaard verwisselingen tussen leiden en lijden. Nee, ik heb het over zo’n simpel iets als dt.

Dat ze eerst leren schrijven voordat ze aan Latijn willen beginnen, verdomme !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *