May 28 2009

Gedaan

Dat het maar snel examens zijn.

Niet omdat examens, zoals blijkbaar sommigen denken, een vakantieperiode is voor leraars (vorig jaar heb ik het eens bijgehouden: 60 uren op een week, dus dat vakantiegevoel valt tegen), maar omdat dan de lessen eindelijk gedaan zijn.

En eigenlijk zijn het niet eens de lessen zelf die me tegensteken, maar wel de klassen. Want het is prachtig weer, de rokjes zijn kort, de decolletés diep, het testosteron rijkelijk aanwezig, en de zenuwen gespannen door de naderende examens.

Hou dan maar eens 25 pubers rustig met de laatste lessen Latijn.

Ik geef het u op een briefje…

2 responses so far

2 opmerkingen bij “Gedaan”

  1. rozebrilon 31 May 2009 at 10:06

    Elk jaar opnieuw weer duidelijk te voelen aan de leerlingen, die laatste weken! Gelukkig hebben we op onze school sinds kort tuintafels in de tuin, waar je dan kan gaan lesgeven .dat helpt al een beetje. Wat ik vroeger ook deed (toen de tuin nog niet beschikbaar was): lesgeven in het stadspark. Als je op voorhand duidelijke afspraken maakt, appreciëren ze dat enorm. Misschien kan je zoiets eens proberen?

  2. Bramus!on 02 Jun 2009 at 15:09

    De laatste lessen waren hier vrij rustig (hoger onderwijs), maar dat was dan eerder omwille van het feit dat ze tijdens het eerste lesuur doorgingen, of dat er een labo-examen (wat buiten de voorziene examenperiode valt) voorzien was.

    Nu, zonder dat labo-examen zou vrijdag laatstleden, zo tussen één en vier, er vrij anders uit gezien hebben; Op een gewone vrijdag zijn die al “m’n luidste gasten”. Wil niet weten wat het zonder examen gegeven zou hebben.

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.