Jan 25 2007

Gedichtendag

Published by at 20:00 under Artistiekerig

Mja. Ik vrees dat ik in herhaling val, maar voor mij is dit gedicht nog steeds een van de allermooiste, en vooral omdat het zo kort is, en toch zo veelzeggend. Voor wie Latijn kent, is het denk ik nog mooier…

Odi et amo. Quare id faciam, fortasse requiris.
Nescio, sed fieri sentio, et excrucior.

Catullus carmen 85.

Ik haat en ik heb lief. Waarom ik dat doe, vraag je misschien.
Ik weet het niet, maar ik voel dat het zo is, en ik ga eraan kapot.

3 responses so far

3 opmerkingen bij “Gedichtendag”

  1. Witch » Gedichtendagon 31 Jan 2008 at 21:58

    […] Vorige jaren had ik geopteerd voor een Latijns gedicht. Eventjes ging ik me weer bijna laten verleiden, door Horatius ditmaal, maar toen dacht ik plots aan één van mijn andere favoriete gedichten (goh, ik heb er nog wel een pak die in aanmerking komen hoor, daar niet van), van een Nederlandstalige dichter. Een gedicht waar ik telkens opnieuw stil van word, om eerlijk te zijn. Hans Andreus, ik ben je dankbaar voor dit gedicht. […]

  2. Schaduw Zijdeon 28 Jan 2010 at 23:19

    Hé! Dat was in het middelbaar ook mijn lievelingsgedicht :-) Er was er ook nog eentje, maar dat herinner ik me niet helemaal. Alleen dat er het beeld in voorkwam van een geknakte bloem aan de rand van een veld. Mmmm, Catullus… :-)

  3. Witch » Gedichtendag 2013on 31 Jan 2013 at 23:35

    […] daarvoor Cees Buddingh, vier jaar geleden Paul van Ostaijen, in 2008 Hans Andreus, zes jaar terug Catullus, en de eerste keer eigenlijk diezelfde Catullus met mijn allerfavorietste […]

Trackback URI | Comments RSS

Laat een commentaar achter.