Stommiteiten van de vrienden van Rombaut, deel 5

Stommiteiten van de vrienden van Rombaut #21

Sta achter de toog van je cocktailbar tijdens de drukste maand van het jaar tijdens de Kerstmarkt. Wees in je nopjes dat je in je vooruitziendheid van de meest courante cocktails al op voorhand grote flessen hebt gemaakt.
Krijg tijdens die geschifte drukte een bestelling met drie verschillende cocktails, waaronder twee Hurricanes. Weet dat dat een een cocktail is met twee rums, passievruchtsiroop en citroensap, en een scheut vers gemaakte grenadine. Zie hoe de voorgemaakte cocktail ondertussen volledig op is, en besef dat je het à la minute moet maken. Maak je daar niet druk in, want je bent een ervaren barman met zomaar eventjes drie diploma’s in cocktails.
Shake de cocktails, neem het flesje met de verse grenadine, doe een scheut in de Hurricanes. Kijk even verbaasd naar het kleur dat net iets donkerder is dan anders. Negeer dat wegens de gigantische drukte. Zet de bestelling op de toog zodat het kan weggebracht worden. Wees in je nopjes met alweer perfectie in een glas.
Krijg een kwartier later een bestelling voor een Espresso Martini. Merk dat ook daar de voorraad van op is. Maak snel de cocktail klaar. Neem het flesje met koude koffie om er bij te doen, shake, en zie de perfectie, alweer. Kijk eens goed naar dat flesje. Besef plots dat dit wel degelijk de koude koffie is, en dat je dit enkele uren geleden in een flesje gedaan hebt waar normaal de grenadine in zit, omdat de andere fles verdwenen was. Besef nu ook dat je daarnet een ZOETE cocktail gemaakt hebt met koude koffie in plaats van grenadine.
Ga naar die tafel en vraag schaapachtig of hun ondertussen lege cocktail lekker was. Krijg de bevestiging dat het wel degelijk heerlijk was, en dat ze twee andere cocktails willen, deze keer Margarita’s. Wees blij dat mensen geen smaak meer hebben als ze zat zijn.

Zucht toch eens diep.

Stommiteiten van de vrienden van Rombaut #22

Wees een jaar of twaalf. Stel vast dat je moeder een zakenrelatie op bezoek heeft, en dat ze daar een diner voor maakt. Hoor hoe je moeder een krabsalade wil maken en jou vraagt appeltjes te raspen, daar mayonaise en nog iets van ingrediënten bij te doen. Meng die ingrediënten al netjes door elkaar in een grote kom. Vraag aan je mama om daar de Chatka krab uit blik bij te doen, omdat je dat blik niet open krijgt.
Krijg tijdens de maaltijd veel complimenten, ook over de krabsalade. Begin af te ruimen. Zet alles in de keuken. Merk plots op het aanrecht het ongeopende blik Chatka krab staan met de opener er netjes bovenop. Krijg de slappe lach. Wacht tot je moeder de keuken binnenkomt om haar dat te vertellen. Krijg met twee de slappe lach. Blijf even in de keuken hangen omdat je wegens het geschater de woonkamer niet opnieuw binnen kan gaan.
Trek je gezicht in een plooi wanneer je terug aan tafel gaat zitten. Vermijd oogcontact met je moeder.

Zucht achteraf geamuseerd.

Stommiteiten van de vrienden van Rombaut #23

Kruip in uw bed. Val in slaap. Droom dat ge zo’n lekkere sappige appel aan het eten zijt. Zo ene die goed kraakt. Geniet intens van uw appel.

Schiet wakker. Sla meteen in paniek. Spring uit uw bed, storm op uw blote voeten naar de keuken. Grabbel uw allergiepillen, want ge zijt zwaar allergisch voor appel. Trek het doosje open, giet een pil in uw hand.

Besef pas dan dat ge aan het dromen waart, dat ge dus niet echt een appel aan het eten waart en dat het dus geen kwaad kon. Steek de pillen terug weg, kruip terug in uw bed. Lig nog even wakker met koude voeten en keiveel goesting in zo’n lekker krakende, sappige appel.

Zucht eens diep.

Stommiteiten van de vrienden van Rombaut #24

Ga op de laatste dag van januari naar de supermarkt. Merk hoe daar volop Lichtmis of Imbolc wordt gepromoot met stapels pannenkoeken. Laat u verleiden tot het kopen van een pakje.
Kom thuis, besef dat ge eigenlijk niet moet wachten tot vrijdag om een pannenkoek te eten. Trek het pakje open, warm een pannenkoek in de microgolf. Bestrooi de pannenkoek rijkelijk met donkerbruine suiker. Voel het water in uw mond lopen. Neem vergenoegd een grote hap.

Spuw die hap quasi meteen weer uit. Kieper de rest van de pannenkoek ook in de vuilbak. Neem u voor om in het vervolg de doos bruine suiker niet meer naast de doos gemalen koffie te zetten. Peuter de rest van de avond nog koffiegruis van tussen uw tanden.

Zucht eens diep.

Stommiteiten van de vrienden van Rombaut #25

Kom zoals elke maandagavond wat te laat aan in centrum Aalst voor uw balletles. Zwier uw auto illegaal op het plaatsje waar ge altijd staat. Bedenk dat ge eigenlijk extra vroeg moest zijn voor de laatste voorbereidingen voor een voorstelling. Stel vast dat dat alweer niet gelukt is.

Denk, terwijl ge aan het stappen zijt, dat ge uw broer nog moest bellen. Bel uw broer. Kijk dus niet waar ge stapt. Vlieg met uw zakken danskleding en gsm plots bijna over een bordure. Wees ervan overtuigd dat die daar een paar weken geleden nog niet lag, want ge kent dat stukske. Merk effectief zo’n vierkant op met aarde en compost waarin nog een boom moet geplant worden. Vloek hardop. Prijs uzelf gelukkig dat ge uw evenwicht kondt bewaren. Stel wel vast dat de toppen van uw nieuwe schoenen beschadigd zijn.

Kom in uw les. Hoor uw telefoon rinkelen. Krijg van uw echtgenoot te horen dat ge zijn laptop mee hebt in uw auto en dat hij eigenlijk nog van plan was te werken. Voel u daar heel de les schuldig over.

Doe na de les nog een klapke met uw dansleraar. Verneem dat die mens nooit heeft leren skiën omdat dit contractueel verboden wordt aan dansers. Vertel op uw beurt dat gij daarom niet mee gaat skiën met uw collega’s omdat ge de week daarna een dansvoorstelling hebt.

Keer terug naar uw auto. Pak uw gsm om snel een berichtje naar uw echtgenoot te sturen dat ge eraan komt met zijn laptop. Kijk opnieuw niet waar ge stapt. Knal weer met een immense klap tegen diezelfde bordure van dat vierkant van die boom die er nog niet staat. Wees deze keer niet zo fortuinlijk. Sla met uw volle 1m57 hard tegen de grond, met kledingzakken, waterfles en GSM en al. Vloek hartsgrondig. Voel pijn opkomen in uw linkerknie. Strompel naar uw auto. Wees blij dat uw gsm nog leeft. Stel vast dat dat voor uw nieuwe schone zwarte botjes duidelijk niet het geval is. Merk dat autorijden enige moeilijkheden oplevert, en dat dat niet aan die kapotte botjes ligt. Voel aan uw knie. Merk dat daar een stevig ei op staat. Merk dat daar ook een immense schaafwonde is. Stel vast dat wellicht ook uw rechtse grote teen verstuikt aanvoelt.

Stuur naar uw dansleraar dat ge misschien niet zijt gaan skiën, maar dat ge blijkbaar ook hier iets kunt voorhebben met zowat hetzelfde resultaat.

Zucht eens diep.

P.S. Merk dat de doorloop van de voorstelling een paar dagen later niet echt lukt. Lig met uw pikkel in de lucht. Slaak diepe zuchten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *