Dubbele regenboog

Eentje van ongeveer twee weken geleden. Ik ging op dinsdagmiddag ons pa ophalen voor een rondje dokters in het Jan Palfijn en vertrok in – hoe kan het bijna anders? – de gietende regen. Maar kijk, achter mij begon het serieus op te klaren en de zon kwam er zelfs door, terwijl het boven mij nog steeds stevig aan het gieten was. En dan is het kermis in de hel, zoals ze zeggen. Maar ik reed op de R4 en zag een prachtig schouwspel achter mij. Je kan er echter niet zomaar stoppen, maar dat kon wel op de afrit, ook al heb je daar voor de rest niet zo’n mooie achtergrond. Edoch, een regenboog kan op een paar seconden weer weg zijn, ik had dus niet veel keus. Ik ben uitgestapt, heb me in die paar seconden doornat laten regenen, maar ik had wel een prachtig zicht – én een foto van een dubbele volledige regenboog waarvan de kleinste boog dan ook nog eens veel helderder was dan je op de foto kan zien. Ik geniet eigenlijk nog na…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *