Meelmottenmysterie

We hebben al meer dan een jaar last van voedselmotten, ook wel meelmotten genoemd. Rotbeesten, ik zeg het u: kleine bruine motjes die vooral in de kleinste gaatjes kunnen kruipen en dan eitjes leggen en dan hebt ge van die kleine larven in uw bloem, rijst, koekjes, pasta, havermout en zelfs chocolade. Serieus…

Ge kunt er ook weinig tegen doen: zoals gezegd kunnen ze door de kleinste gaatjes. Ik heb van die lijmvallen gehangen en daar haal je er wel wat mee op, ja, maar bij ons bleven die maar komen. Al onze voorraden zitten in afgesloten plastieken dozen of glazen potten en stevige plastiek zakken, maar we zaten wel degelijk nog ergens met een bron. Alle schuiven uitgekuist, onze voorraadplanken nagekeken, helaas…

Tot ik onlangs iets moest hebben uit een grote gevlochten rieten mand waarin zo van die restjes snoep ligt, en… Daar komen die rotbeesten dus uit! Nee, niet uit de snoep, die zit verpakt, maar blijkbaar de mand zelf! Die waren ze blijkbaar aan het opeten, en toen ik de mand oppakte, zag ik effectief eitjes en larfjes en vooral ook kapotgeknabbelde mand! Ik heb een vuilzak gepakt en alles daar meteen ingekieperd en buiten in de container gekegeld.

Lo and behold: ze zijn weg! Allez ja, voorlopig toch, want wie weet zitten we nog ergens met een infestatie, maar dat zien we voorlopig niet. Ik kijk wel nog,  uit pure gewoonte, continu elk product na of ik toevallig toch niet zo van die draadjes zie die de larfjes achterlaten, of dat ik niet iets zie bewegen, maar bon.

En anders zijn het extra aminozuren, zeker?

Eén antwoord op “Meelmottenmysterie”

  1. wij jaren geleden hadden zelfde mysterie. Alles in glazen bokalen en toch…

    weet je waar bij ons? in terra cotta schaaltjes! Die zijn poreus en daar zitten ze ook doodleuk in.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *