Eerste echte werkdag

Ik ben al bezig voor school sinds 16 augustus, want dan is de website weer actief geworden. En eerder heb ik ook al stevig aan mijn syllabi zitten sleutelen, en dan vooral aan die van Grieks.

Ik had geen herexamens, dus ik moest niks gaan afnemen, en ik had zelfs geen enkele leerling die herexamens had, dus ik moest ook niet aanwezig zijn bij de deliberaties. Extra dagjes vrij dus, ook al zijn die officieel nog vakantie.

Vandaag werden we echter allemaal om 8.30 uur op school verwacht: eerst werden alle leerlingen met zorgnoden overlopen, en tegen tien uur was er de algemene personeelsvergadering, gevolgd door een zeer fijne brunch.

Het is elke keer weer wennen, opnieuw in het schoolgebouw zijn, alle collega’s nog uitgerust en gebruind, enkele nieuwe gezichten…

Heb ik er zin in? Eigenlijk wel, ja. Ik weet niet of ik nog steeds evenveel energie zal kunnen opbrengen als twintig, of eigenlijk zelfs bijna dertig jaar geleden, maar ik zie het wel zitten, ja.

Op naar die eerste schooldag.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *